Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpek: Temayüller önemli ama tek veri ve kriter değil

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, yerel seçimler öncesinde yapılan temayül yoklamalarının önemli olduğunu ancak tek veri ve kriter olmadığını söyledi. İpek, dün itibariyle yerel yönetimlerin seçim çalışmasına ve seçim atmosferine...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İpek: Temayüller önemli ama tek veri ve kriter değil
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, yerel seçimler öncesinde yapılan temayül yoklamalarının önemli olduğunu ancak tek veri ve kriter olmadığını söyledi. İpek, dün itibariyle yerel yönetimlerin seçim çalışmasına ve seçim atmosferine girdiğini ifade etti.

AK Parti, 30 Mart yerel seçimleri için adayların belirleneceği temayül yoklamalarını sürdürüyor. İstanbul’da yerel seçimler için 39 ilçe teşkilatı, bölgeler ve büyükşehir de temayül yoklaması yapılıyor. Feshane’de yapılan yoklamada mevcut belediye başkanları için teşkilatın fikri öğreniliyor. Partinin muhalefette olduğu yerlerde ise teşkilatın önerileri belirlenecek. İlçeler için 5 bin 600, büyükşehir için ise 4 bin 200 teşkilat üyesi oy kullanacak. Sandıklar açılmadan partinin genel merkezine götürülecek ve burada sayım işlemi gerçekleşecek.

Temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, gazetecilerin sorularını cevapladı. İpek, AK Parti’nin kurulduğundan itibaren 3 genel seçim 2 yerel seçim geçirdiklerini söyledi. Üçüncü yerel seçime hazırlandıklarını ifade eden İpek, “Tüm yerel seçimlerde ülke büyük oranda Ak Parti tarafından yönetildi. Her belediye başkanımız büyük başarılara imza attılar. Her yerel yönetimler seçiminden önce temayül yoklaması yapıyoruz. Yani teşkilatlarımızın eğilimlerini alıyoruz. Çok geniş katılımla partide yönetici konumunda olan çok geniş katılımla il yönetiminde, ana kademede, il kadın kollarında olan arkadaşlarımızın eğilimlerini yani teşkilatın temayülünü, görüşünü alıyoruz bu yoklamalarla. Bu sefer daha geniş seçim yapıyoruz.” dedi.

Bu seferki yoklamaların biraz daha farklı olacağını anlatan İpek, “İlçelerde mevcut başkanımızla ilgili teşkilatlarımızın görüşlerini soruyoruz. Başarılımıdır başarısız mıdır? Bunlarla ilgili sorular soruyoruz. En son kısmına da hiç bir isim belirtmeden liste vermeden orada bulunan yönetici olan arkadaşlarımız, mahalle temsilcisi olanlar orada kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsa onu serbestçe yazabilirler. Bu aday adayı olabilir, olmayabilir partiye üye olabilir olmayabilir. Dolayısıyla geniş ve özgür, onların tam demokratik tercihini alan bir temayül yoklaması yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Temayül yoklamasının aday belirlemede önemli bir veri oluşturacağına dikkat çeken İpek, “Ama sadece tek belirleyici etki olmayacak. Onun dışında genel merkez olarak bizim yaptığımız araştırmalar, daha önce ve temayülden sonra yapılan anket çalışmaları var.” dedi.
Toplamda 16 büyük şehirde temayül yoklamalarının bugün tamamlanacağını ifade eden İpek, 9 Kasım’da yeni büyükşehir olan illerde temayül yoklaması yapılacağını söyledi. Sonraki hafta da diğer illerde aynı şekilde temayül yapılacağını aktaran İpek, “Yapılan anket ve temayül yoklamalarını değerlendirdikten sonra hem büyük şehirlerde hem ilçelerde adayları açıklamaya başlayacağız. Adayların ne zaman açıklanacağını şimdi söyleyemeyiz. Temayüller çok önemli kriter ve veri ama tek veri ve kriter değil. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi.” diye konuştu.

Seçimlere uzun bir süre olduğunu kaydeden İpek, bu sürenin yeterli olacağını söyledi. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlere 90 – 95 gün kala takvimi açıklayacağına dikkat çeken İpek, “Memurların istifasıyla ilgili bir süreç var. Temayül çalışmamızı önceki yıllara göre 20 – 25 gün önceden başlatmış olduk. Dolayısıyla dün ve bugün itibariyle yerel yönetimlerde ülke seçim çalışmasına ve seçim atmosferine girdi.” şeklinde sözlerine son verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.