Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesi’ne teşekkür plaketi verildi

Edirne’de cimnastik sporuna destek veren belediyeye teşekkür plaketi verildi. Bir dönem cimnastikte yetiştirdiği başarılı sporcularla dikkat çeken Edirne, geçen zaman içerisinde eski günlerinden uzaklaştı.    Cimnastiğe...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Belediyesi’ne teşekkür plaketi verildi
Edirne’de cimnastik sporuna destek veren belediyeye teşekkür plaketi verildi. Bir dönem cimnastikte yetiştirdiği başarılı sporcularla dikkat çeken Edirne, geçen zaman içerisinde eski günlerinden uzaklaştı.

    Cimnastiğe ilginin yeniden çekilmesi için Türkiye Cimnastik Federasiyonu, Edirne Valiliği, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü birlikte çalışıyor. Yapılan ortak çalışmalar sonucunda 4 civarında olan cimnastik sporcusu sayısı 80’e çıkarıldı.

    Cimnastiğin tekrar popüler hale gelmesi için büyük destek veren kurumların başında Edirne Belediyesi geliyor.
Katkı yapanlar için Edirne Cimnastik Spor Kulübü Derneği tarafından RYS Otel’de bir program düzenlendi.
Programa Türkiye Cimnastik Federasyonu As Başkanı Aydın Tank, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Cimnastik Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Kenan Yakar katıldı.

    Federasyon As Başkanı Aydın Tank yaptığı konuşmada cimnastikte Edirne’yi tekrar eski günlerine dönmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi. Şehrin 10 yıl öncesine kadar ritmik cimnastikte Türkiye’nin en başarılı sporcularını yetiştirdiğini hatırlatan Tank, “Şu an federasyonumuz bünyesinde milli takım antrenörümüz, teknik komite üyemiz Edirne’nin o dönemde yetiştirdiği sporculardır. Buraya 4 ay önce geldiğimde ritmik cimnastikte dalında 4-5 tane sporcumuz varken şu anda 80 tane sporcumuz var. Daha önce ritmik jimnastik salonu olarak yapılmış olan salonumuzu o günlerde diğer spor branşları kullanmaktaydı. Biz yaptığımız çalışmalar sonucunda salonumuzu tekrar jimnastik salonu olarak oluşturduk. Ve aletlerimizi oraya yerleştirdik. Bu konuda büyük destek sağlayan Valiliğimize, il müdürlüğümüze ve federasyon il temsilcisi Kenan Yakar beye teşekkür ediyorum.” dedi.

    Edirne Belediyesi’ne verilen plaketi alan Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak bundan sonraki yarışmalarda birinciler çıkmasını beklediklerini belirtti.

    Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak spora ve sporculara her zaman destek olacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.