Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnternet üzerinden araç dolandırıcılığına dikkat

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden araç dolandırıcılığı yapan 7 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı. Polis internette fiyatı normalin çok altında satılan araçlara temkinli yaklaşılmasını istedi.Yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden araç dolandırıcılığı yapan 7 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı. Polis internette fiyatı normalin çok altında satılan araçlara temkinli yaklaşılmasını istedi.

Yapılan açıklama da, Ağrı il merkezi ve ilçelerinde son bir yıl içeresinde çeşitli internet sitelerini kullanarak lüks otomobilleri satmak için ilan verildiği, özellikle il dışından gelen müşterileri çeşitli bahanelerle oyalayıp, müştekilerin paralarını satıştan önce ispatı mümkün olmayan bir yerde alarak ortadan kayboldukları, aynı gün olayda kullanmış oldukları satış ilanı verilen araçları olayla alakasız masum vatandaşlara noter satışı ile sattıkları, otomobil almaya gelen ilk müşterileri dolandırdıkları ve olaylarda sahte isimler kullandıkları gelen şikâyetler ve yapılan araştırmalar sonucunda elde edildiği belirtildi.
Ağrı sınırları içerisinde 2013 yılında Ağrı Merkez (2), Diyadin (1) ve Tutak (1) olmak üzere toplam 4 olay meydana geldiği ve olaylara karışan (7) şüpheli şahsın kimlikleri tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatıldığı ancak, şahısların olaylarda elde ettikleri müştekilere ait paraların ele geçirilmesi mümkün olmadığı açıklandı.
Polis vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına maruz kalmaması için normal fiyatının çok altında olan araçlara daha temkinli yaklaşılması, noter satışı yapmadan önce aracın ücretini ödememeleri ve araç alışverişi esnasında yanlarında bir yakının bulundurulması gibi hususlara dikkat edilmesi istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.