Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnternet kafelerde, dijital oyun turnuvaları düzenlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında internet kafelerin çocuklar için zararlı mekanlar olmasının önüne geçecek bir yönetmelik hazırlanıyor. Yapılan çalışmaya göre, internet kafelerde bundan böyle...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında internet kafelerin çocuklar için zararlı mekanlar olmasının önüne geçecek bir yönetmelik hazırlanıyor. Yapılan çalışmaya göre, internet kafelerde bundan böyle dital oyun turnuvaları düzenlenecek. Oyunlara Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan oyuncular katılacak. Bakanlığın bundan sonraki hedefi, internet kafeleri ailelerin girebileceği mekanlar haline getirmek.

İnternet kafelerin çocuklar için zararlı ortamlar olmasının önüne geçmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile başlattığı çalışmanın benzerini, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de hayata geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatı ile harekete geçen bakanlık bürokratları, internet kafelerin dünyadaki örneklerini inceledi. Bu kapsamda, Güney Kore'de kafelerin çocukların yetişmesine katkı sağlayan imkanlar sunduğu gören bakanlık yetkikileri, benzer uygulamayı Türkiye'de hayata geçirmek için haretekete geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kafelerde oynanan oyunlar üzerinde çalışma yapan Bakanlık, kafelerde ne tür oyunların oynananbileceği belirledi. Bakanlık, ayrıca kafelerde oyun turnuvalarının da yapılması imkan sağlayacak bir çalışma başlattı. Çalışma tamamlandığında, Türkiye'deki 22 bin internet kafede ortak oyun turnuvaları düzenlenecek.

"GÜNEY KOREDE TURNUVALARI TV'DE CANLI YAYINLANIYOR"

Konu hakkında bilgi veren Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ercan Doğan, "Bu çalışma bittiğinde, internet kafeler dijital oyun turnuvalarının düzenlendiği yerler haline gelecek. Aynı zamanda, internet kafeciler için de ek gelir kaynağı olacak. Malumunuz Güney Kore'de 15 bin civarında internet kafe var. Ve sadece internet kafelerde düzenlenen dijital oyun turnuvaları ile ilgili canlı yayın yapan 3 televizyon var. Bu kadar önemli bir alan."dedi.

BİR SONRAKİ ADIM AİLELERİN İNTERNET KAFELERE GİDEBİLMESİ

İnternet kafelerin yok olayamayacağını ve güçleneceğini vurgulayan Ercan Doğan, "Gençlerimiz burada zaman harcıyor. Bir adım öteye giderek, ailelerimiz buraya daha rahat gitmesini de hedefliyoruz. Burada zaman geçirsinler. İnternet kafelerde, eğitimler düzenlensin, aile de çocuğunun gelip nasıl zaman geçirdiğini ve kafede hangi filtrelerin kullandığını görsün."diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.