Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İne çıka yangın gözetleyecekler

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), İstanbul’un kuzey ucundaki Karagöltepe’de, orman yangınlarını gözetlemek amacıyla yeni bir kulenin inşasına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İne çıka yangın gözetleyecekler
İLK ASANSÖRLÜ KULE
Bittiğinde yüksekliği 32 metre olacak yeni yangın gözetleme kulesi, 7 gün 24 saat ve 360 derece açıyla gözetleme yapabilecek. Termal ve normal kameraların yanı sıra, internet bağlantısı aracılığıyla, Yangın Koordinasyon Merkezi’nden insanlı gözetleme de devam edecek. Böylece ormanlık alan görünürlüğü yüzde 9 oranında artacak.

Yangın gözetleme kulesinin, tarihi Beyazıt Kulesi gibi, renkli ışıklarla hava durumu bilgisi vereceğini de vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi ilk asansörlü yangın gözetleme kulesi olacak. Sosyal etkinliklerin ve doğa eğitimlerinin yapılacağı kuleyi engelli vatandaşlarımız da böylece kullanabilecek” dedi.

Karagöltepe mevkisinde inşaatına başlanan Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi’nin 2017 yılının Ocak ayında tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor. Temeli atılan ve inşaat çalışmaları devam eden Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi tamamlandığında, tarihi Beyazıt Kulesi’nde olduğu gibi renkli ışıklarla hava durumu bilgisi de verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.