Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce: CHP'nin el freni çekilmiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "CHP halen milletin gözünde bir umut değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin el freni çekilmiş" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 İnce: CHP'nin el freni çekilmiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "CHP halen milletin gözünde bir umut değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin el freni çekilmiş" dedi.

CHP'li İnce, temaslarda bulunmak üzere Konya'ya geldi. CHP Konya İl Binası’nda basın ile bir araya gelen İnce ve CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz kameraların karşısına geçti.

Konya' da bu kadar coşkulu bir ortamı gördüğünden dolayı mutlu olduğunu belirten İnce, "Dün Aydın, Manisa ve İzmir’deydim, bugün ise Ankara ve Konya dayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden iktidar olma umudunu ve iddiasını ortaya koyuyorum. Çok yakında başbakan sizin arkadaşınız olacak." dedi.

HEMŞEHRİNİZİ ORADA TUTMAYA NİYETİM YOK

Sözlerine sizi de üzeceğim diyerek başlayan İnce, Ahmet Davutoğlu’nu kastederek, "Hemşehrinizi orada tutmaya niyetim yok. Haziranda onu da oradan göndereceğim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın, kime ‘kardeşim’ dediyse hayır getirmediğini söyleyen CHP’li İnce, "Sizin hemşehrinizdir iletin. Ben burdan iddia da bulunuyorum; Recep Tayyip Erdoğan, kime kardeşim dediyse o pek hayır etmedi. Esat' a ‘kardeşim’ dedi, Kaddafi'ye ‘kardeşim’ dedi, şimdi de en son Sayın Davutoğlu’na ‘kardeşim’ dedi. Sizin hemşerinize de ‘kardeşim’ dedi, eyvah ki bunu da bilesiniz." şeklinde konuştu.

CHP'NİN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ


"Türkiye'de eğitim laik niteliğini yitirmiş, dış politikada dostlarımız kalmamış, insanlarımız rehin, emekli geçinemiyor." diyen Muharrem İnce şöyle konuştu: "Köylünün meraları yasayla elinden alınmış. Yüzden fazla insanın ölümünün sorumlusu, Türkiye'yi dış politika batağına saplayan maceracı, Libya'ya uçaklarla dolar gönderen birisi Türkiye'ye başbakan olmuş. CHP halen milletin gözünde bir umut değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin el freni çekilmiş. Ben bu el frenini indirmeye talibim."

GENEL BAŞKAN'IN İKTİDAR OLACAĞINA İNANMIYORUM

Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan CHP'li İnce, Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu söyledi. "Sizlere sorum net; siz önümüzdeki on ay içerisinde Sayın Genel Başkan'ın iktidar olacağına, AKP'yi yeneceğine inanıyor musunuz?" diye soran İnce, "Ben bu umudu görmüyorum, inanmıyorum. Bana diyorlar ki 'niye 2015'i beklemedin, nasıl olsa Kılıçdaroğlu başarısız olurdu, sen de kurultayla genel başkan olurdun.' Ben beklerim ama Türkiye beklemez çünkü CHP yüzde 20 bandında bir oy alırsa, AKP 45'lerde bir oy alırsa Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçecek. 367'nin üstünde milletvekili çıkardıkları zaman başkanlık sistemini dayatacak bu. Türkiye'de ben bunun önünü kesmek istiyorum. Ben bunun önünü keseceğim. Bu partiyi umut yapacağım yeniden." diye konuştu.

YENİ UMUTLARIN PARTİSİ OLACAĞIZ

İnce, genel başkan seçilirse, üyelerle ön seçim olacağıın, belediye başkanlığında, milletvekilliğinde, meclis üyeliklerinde parti üyelerinin söz sahibi olacağını aktardı. CHP'li İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "Çarşaf liste olacak. Genel başkan partiyi birinciliğe iki seçimde de taşıyamazsa otomatikman istifa etmiş olacak. Genel başkanı da üyeler seçecek. Bunların hepsini yapacağız. Önce partide demokrasi sonra ülkede demokrasi olacak."

"Yeni umutların partisi olacağız, umutları gerçekleştiren parti olacağız, başı dik bir parti olacağız, şerefli ikinciliğe razı olmayan bir parti olacağız." diyen İnce, "Ben size iktidarı vaat ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Yalova’da devletin bütün imkanlarını yendik, Türkiye’de de yeneceğiz. Gücümüzü rakiplerimizin yanlışlarından almayacağız. Gücümüzü kendi doğrularımızdan alacağız. Bir tane doğrumuz olacak, kıvırmayacağız. Konya’da ne söylüyorsam, Diyarbakır’da da onu söyleyeceğim. Doğru bir tane olacak. Milleti kandırmayacağız. Seçmenlerimizi sandığa tıpış tıpış göndermeyeceğiz, seçmenlerimizi sandığa koşa koşa göndereceğiz. Çünkü siz seçeceksiniz adaylarınızı ve seçtiğiniz adaylara sahip çıkacaksınız, sandığa da koşa koşa gideceksiniz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.