Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmamın 'hayalet evi'

Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra savcının tutuklama talebine rağmen serbest kalan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz'ün, ABD'de kurduğu şirket için İstanbul-Üsküdar'da verdiği adresteki ev adeta “hayalet evi” andırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İmamın 'hayalet evi'
Harmony Enterprises isimli şirket için New Jersey eyalet yönetimine sunulan dosyayı, Adanas Hukuk Bürosu adına Vahram Adanas'ın hazırlamış.

Kayıtlarda, şirketin kuruluş dosyasını resmi makamlara ileten isim ise ABD'de bulunan “Bergen” isimli FETÖ okulunun yönetim kurulu üyelerinden Kadir Okatan. Talep dosyasının resmi rakamlara verildiği tarih 15 Kasım 2010. New Jersey eyalet yönetiminin Adil Öksüz'ün şirketine verdiği ID numarası ise 060036637. Kağıt üretimi yapılacağı iddiasıyla kurulan şirketin resmi yöneticisi, FETÖ darbesini koordine etmek üzere Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan Öksüz.

7 KATLI, 14 DAİRELİ BİNA METRUK HALDE

Yeni Şafak'ın haberine göre o dönem üniversitede unvanı “doktor” olan Öksüz adına, başvuru dosyasında bir de adres bulunuyor. Üsküdar ilçesine bağlı Ferah Mahallesi'ndeki 7 katlı bir binanın 4. katında görünen adresi görüntülendi.

SAMANYOLU TV'NİN BİR SOKAK ÜZERİNDE...

Söz konusu binanın sadece giriş katında oturanların olduğu, diğer dairelerde ise hiç kimsenin bulunmadığı öğrenildi. 14 daireli bina adeta metruk vaziyette. Binanın, FETÖ'ye ait kapatılan Samanyolu TV'nin bir sokak üzerinde bulunması ise dikkat çekti.

MAL BİLDİRİM BEYANLARI İNCELENİYOR

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, Clinton'a yapılan bağışı ihbar değerlendirerek, Adil Öksüz'ün mal bildirim beyanlarını inceleme altına aldı. SAÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimiyle birlikte basında sıkça yer alan ve daha önce 667 sayılı KHK kapsamında işlem yapılmak üzere dosyası YÖK'e gönderilen Adil Öksüz hakkında son günlerde ABD başkanlık seçimlerinde aday olan Hillary Clinton'a bağış yaptığı haberleri ihbar kabul edilerek, 3628 sayılı kanun kapsamında işlem yapılmak üzere, adı geçen hakkında mal bildirim beyanları ve dosyasındaki diğer belgeler üzerinde inceleme başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin izinsiz yurt dışı gidişleri ve kuruma devamı hakkında da inceleme yapılmış ilgili makamlara bilgi verilmiştir.”

Öksüz'ün ABD'de kurduğu bu şirketin Clinton'un siyasi kampanyasına da 5 bin dolar bağış yaptığı ABD medyasında yer almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.