Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlker Başbuğ'dan flaş açıklama!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davası'na ilişkin gerekçeli kararı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 İlker Başbuğ'dan flaş açıklama!

 

Sincan Cezaevi'nde Engin Alan'ı ziyaret eden  Eski Genelkurmay Başkanı  Başbuğ açıklanan bu karar ile ilgili konuştu. Başbuğ, "Sayın mahkeme üyeleri 116 bin sayfada gerekçe de yazsanız o kararı savunamazsınız.Ciddiye almıyorum. Zamanınızı bununla boşuna harcamayın." dedi.

 

Başbuğ konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"CİDDİYE ALMIYORUM"

 

Gelirken çok sayıda telefon aldım. Tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar var. Basın ve medya mensuplarından çeşitli kişiler beni arayarak bu karar hakkında düşüncelerimi sordular.

 

ÖYM'nin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı ciddiye almadım. Savunma da yapmadım. Bugün Türkiye'de Bu ÖYM'lerde süre gelen davaların kumpas olduğu ve bu kumpası yapanları seçilmiş polisler, savcılar, yargıçlar olduğu söylenildiği ortamda bana kalkıp gerekçeli karar hakkındaki düşüncemi sormayın. Ciddiye almıyorum. Zamanınızı bununla boşuna harcamayın.

 

"116 BİN SAYFA GEREKÇE DE YAZSANIZ..."

 

Mahkeme vermiş olduğu kararı ya da onlara söylenmiş olan kararı savunmak için 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar. Onlara ne diyeyim acıyayım mı kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 116 bin sayfa gerekçe de yazsanız o kararı savunamazsınız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.