Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk tüp bebeğin doğumunu sağlayan Prof. Dr. Çapanoğlu vefat etti

Türkiye’de ilk tüp bebek merkezini Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kuran, ilk tüp bebeğin doğumunu da burada sağlayan Prof. Dr. Refik Çapanoğlu, 88 yaşında vefat etti. Uzun yıllar görev yaptığı EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ilk tüp bebek merkezini Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kuran, ilk tüp bebeğin doğumunu da burada sağlayan Prof. Dr. Refik Çapanoğlu, 88 yaşında vefat etti.

Uzun yıllar görev yaptığı EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören Çapanoğlu’nun ölümü ailesi, yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Çapanoğlu'nun cenazesi, yarın Alsancak Hocazade Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak namazdan sonra Urla Eski Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Pazartesi günü ise EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde anma töreni düzenlenecek.

Prof. Dr. Refik Çapanoğlu, ABD'de eğitim aldı. En uzunu EÜ olmak üzere birçok üniversitede görev yaptı. 1980'lerin başında Sağlık Bakanlığı Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'ne başvurup Türkiye'de bir tüp bebek merkezi kurulabilmesi için gerekli izni alan Çapanoğlu, 1988 yılında EÜ Tıp Fakültesi’nde kurdu. Bu merkezde, 1989 yılında Türkiye'de ilk tüp bebek dünyaya geldi. Prof. Dr. Çapanoğlu, çalışmasıyla binlerce ailenin çocuk hasretini dindirmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.