Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlik müjdesini alan madencinin oğlu, Fenerbahçeli futbolculardan forma istedi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 işçi arasında bulunan 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın, Akdeniz anemisi olan ve ilik nakli bekleyen oğlu İsmet'e müjdeli haber geldi. Yurtdışında aranan iliğin bulunduğu...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlik müjdesini alan madencinin oğlu, Fenerbahçeli futbolculardan forma istedi
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit olan 301 işçi arasında bulunan 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın, Akdeniz anemisi olan ve ilik nakli bekleyen oğlu İsmet'e müjdeli haber geldi. Yurtdışında aranan iliğin bulunduğu haberini alan anne Aynur Salgın, "Hem acımı hem de sevincimi yaşıyorum. İsmet, üç ay içinde ameliyat masasına yatacak. Allah'ın izniyle evladım kurtulacak. O günleri yaşayıp göreceğim." dedi. İlik nakli bekleyen ve koyu Fenerbahçe taraftarı olan İsmet ise tek isteğinin Fenerbahçeli futbolcuları görmek olduğunu belirterek forma istedi.

İbrahim Salgın, oğlunun binlerce lira tutan ilaç ve hastane masraflarını karşılayabilmek için işlettiği çay ocağını kapatarak, dört yıl önce madende çalışmaya başladı. Faciadan bir ay önce 150 arkadaşından, iliğin bulunması için yardım istedi. Onların verdiği kan örneklerini, uygun iliğin bulunması için kargoyla İstanbul ve yurtdışına gönderdi ancak sonuçlar çıkmadan maden faciasında vefat etti. Acılı olayların yaşandığı günlerde ilik bekleyen oğlu İsmet Salgın'a müjdeli haber geldi. İki çocuk annesi Aynur Salgın, oğlunun 6 aylıkken hastalandığını belirterek, "Akdeniz anemisi olduğunu bilmiyorduk. Bergama Devlet Hastanesi'ne götürdük, bayıldı kucağımızda. Ölü diye götürdük, nefes bile almıyordu. Acilde muayene ettiler, kansız kaldığını söylediler. Hastanede bir hafta yattık, kan verildi. Çok geçmedi, İsmet yeniden rahatsızlandı." şeklinde konuştu. Eşinin, yaptığı araştırmalar sonucunda çocuğu İzmir'de çocuk hastanesine götürdüğünü ifade eden Salgın, tahlillerde 6 aylıkken Akdeniz anemisi olduğunu öğrendiklerini anlattı. Eşinin o dönemde çay ocağı olduğunu, 2010'a kadar kendi işinde Bağkur'lu olarak çalıştığını belirterek, "Bağkur, ilaç ve hastane masraflarını karşılamıyordu. Çocuğumuz büyüyüp ilaç masrafları artınca altından kalkamayacağını düşünerek, arkadaşlarının tavsiyesiyle madene yazılmaya karar verdi. Çok yalvardım gitmemesi için, elimizden ne geliyorsa o kadar baktırırız dedim ancak oğlu için, 'Olmaz, evladımı kaybedemem, mezara gömemem.' dedi. Eşim çok koştu, dört yıl madende çalıştı." dedi. Madende çalışırken oğlunun ilaçlarını devletin karşıladığını, hiç hastane masrafı ödemediklerini vurgulayan Aynur Sezgin, "Eşim, çocuğumuzu İzmir'e bir ay önce hastaneye götürdüğünde doktorlarla görüşmüş. İlik için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdi. Gerekirse işyerinden, patronlarından yardım isteyeceğini söyledi. Ertesi gün işe gittiğinde arkadaşlarına ilik bulmasının şart olduğunu, bulamazsa en geç 20 yaşında İsmet'i kaybedeceğimizi söyleyerek yardım istemiş. Aynı vardiyada çalışan arkadaşları da seve seve yardım ederiz diyerek iş çıkışı hastaneye gidip bir ay önce kan örneği vermişler." diye konuştu.

Maden faciasında vefat eden işe İbrahim Salgın'ın, o gün elinde torba kanlarla eve geldiğini, bir kısmını kargoyla İstanbul'a, yarısını da yurtdışına gönderdiğini anlatan Salgın, "Kan veren arkadaşlarının hepsini, sonuçlar belli olmadan bu kazada kaybettik. Aynı olayda eşimi de kaybettim. Acım çok büyük ama bir taraftan çok güzel bir haber aldım bugün. Bir televizyon kanalından beni aradılar, İsmet'e yurtdışında ilik bulunduğu haberini verdiler. Bir taraftan acımı yaşıyorum, bir taraftan çok seviniyorum. Evladım kurtuluyor, iyileşecek diye seviniyorum. Artık bundan sonra yüzüm hep gülecek böyle." dedi. İlik için üç ay araştırma gerektiğini, bu süre sonunda dönüş yapacaklarını ve İsmet'in uçakla alıp nakle götürüleceğinin söylendiğini dile getiren anne Salgın, "Bütün tedavilerini karşılayacaklarını söylediler. İlik bulundu diyerek güzel, müjdeli haberi verdiler. Hem acımı hem de sevincimi yaşıyorum. İlik İzmir'e değil, İstanbul'a getirilecekmiş. Oğlum üç ay içinde ameliyat masasına yatacak, Allah'ın izniyle evladım kurtulacak. Allah'ın izniyle o günleri yaşayıp göreceğim." şeklinde konuştu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARDAN FORMA İSTEDİ

Doğduktan altı ay sonra Akdeniz anemisi olan 14 yaşındaki İsmet de ilik haberini alınca iyileşeceği için çok sevindiğini söyledi. Fenerbahçeli olduğunu belirten İsmet, "Fenerbahçeli futbolculardan forma istiyorum. Ziyaretime gelsinler istiyorum." dedi. Büyüyünce berber olmak istediğini de söyledi. Aynur Salgın da Fenerbahçe'nin yardım ettiğini duyduğunu, oğlu için kendilerine bir ev alırlarsa çok mutlu olacağını dile getirerek, "Ona çok görmesinler. Fenerbahçe'nin maçını hiç kaçırmaz." dedi. Salgın, haberlerde hep Soma'nın adının geçtiğini de belirterek, "Kınık'ta ölenler şehit değil mi?" diye sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.