Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlbank, iki arsayı ihaleye çıkardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İlbank’ın Çankaya Yıldızevler Mahallesi’nde arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle ihaleye çıkardığı iki arsa için başvurular başladı. Ankara'nın gözde...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlbank, iki arsayı ihaleye çıkardı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İlbank’ın Çankaya Yıldızevler Mahallesi’nde arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle ihaleye çıkardığı iki arsa için başvurular başladı.

Ankara'nın gözde semtlerinden Çankaya'da bulunan arsa, toplamı 11 bin 633metrekare büyüklüğündeki 28156 ada 2 parsel ve 28375 ada 3 parselden oluşuyor. 25 Aralık'ta yapılacak satış ihalesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı şeklinde gerçekleştirecek. İller Bankası Kiralama, Kat Karşılığı ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği’ne uygun olarak gerçekleştirilecek ihale Açık İhale (Kapalı Zarf Teklif Alma ve Pazarlık - Açık Artırma) şeklinde ve iki oturum halinde yapılacak. Şartnameye göre ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere de açık olacak.

"TAMAMI KONUT ALANI OLACAK"

Tamamı konut alanı olarak değerlendirilecek arsalarla ilgili teknik şartname, plan notları ve diğer ihale dokümanları Bankanın Çamlıca Mahallesi 148.Sokak İller Bankası Lojmanları A-2 Blok 5.Kat 21nolu Daire Yenimahalle/Ankara adresindeki Kaynak Geliştirme Dairesinden alınabilecek.
Yerel yönetimlere sağladığı destekte farklı gelir arayışlarına yönelen İller Bankası ihale sonrası elde edilecek gelirle yerel yönetimlere daha fazla kaynak sağlamayı hedefliyor. İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bankanın gayrimenkul ihaleleri sayesinde önemli gelir elde edeceğini ve gelirlerin toplam karı artıracağını belirtti. Karaman, "Bankamızın elde ettiği karın yüzde 51'i her yıl belediyelerimize kaynak olarak aktarılmaktadır. Ayrıca bankacılık faaliyetleri dışındaki karımızın yarısı kentsel dönüşüme ayrılmaktadır. Yerel yönetimlerimize destek olmak, onlara hizmet etmek bizim asli görevimizdir. Bu satışlarla elde edeceğimiz gelirler karımızı yükseltme noktasında önemli çalışmalardır. Dolayısıyla yerel yönetimlere ayıracağımız kaynak oranı arttığında belediyelerimiz bölgelerine daha iyi hizmet verme şansını elde edeceklerdir. 2013 yılında bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Önümüzdeki yılda da bu tür kaynak geliştirme çalışmalarına yeni projeler ekleme gayreti içerisindeyiz." dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.