Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkiz polisler birlikte şehit düştü

Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un acı haberi ailesine ulaştı. Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan ve helikopter pilotu olmak için eğitim amacıyla geçici görevle Ankara'ya giden ikiz kardeşlerin geçen yıl 6 ay arayla evlendiği ve Ahmet Oruç'un eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İkiz polisler birlikte şehit düştü
Darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un acı haberi ailesine ulaştı. Merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde bulunan babaevine gelen emniyet yetkilileri, acı haberi anne Senem ile baba Ali Oruç'a sağlık görevlileri eşliğinde bildirdi. Haberi alan şehitlerin eşleri ve yakınları sinir krizi geçirdi. Haberi alan ailenin yakınları da babaevine akın etti.

HELİKOPTER PİLOTU OLACAKLARDI

26 yaşındaki Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin polis okulu hariç aynı okul ve sınıfta eğitim gördükleri, son olarak Adana'da görev yapan ikizlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde beraber çalıştıkları ve helikopter pilotu olmak için Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında eğitim gördükleri öğrenildi.
İkizlerden Ahmet Oruç'un geçtiğimiz yıl ocak, Mehmet Oruç'un ise ağustos ayında evlendikleri ve Ahmet Oruç'un eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Gölbaşı'ndaki saldırıda şehit olan polislerden Yunus Uğur'un da Adana'daki babaevine acı haber ulaştı. Merkez Seyhan ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde bulunan babaevine gelen yetkililer baba Ramazan Uğur'a acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Şehidin evi ve sokak girişine Türk bayrakları asıldı.
Şehit polis memuru Yunus Uğur'un Adana'da görev yaptığı ve helikopter pilotu olmak için eğitim almak amacıyla Gölbaşı'nda olduğu bildirilirken şehidin nisan ayında nişanlandığı öğrenildi.

LOJMANDA GÖREVLİ İMAM ŞEHİT OLDU

Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda, askeri lojmanlardaki camide görev yapan 32 yaşındaki imam Mustafa Yaman da şehit düştü. Bombalı saldırıda şehit olan evli ve 2 çocuk babası Yaman’ın şehadet haberini alan Bartın’ın Kumluca beldesi Çubuklu köyündeki ailesinin, çocuklarının cenaze işlemleri için Ankara’ya gittiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KORUMA POLİSİYDİ

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yaşanan çatışmada şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in Uşak'taki evinde de yas var. Çetin'in Şekerevleri Mahallesi'ndeki baba evine şehit haberinin ulaşmasının ardından Türk bayrakları asıldı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder eve giderek şehit polis Çetin'in ailesine taziyede bulundu.

Bir süre baba Hüseyin Çetin ile sohbet eden Vali Okur, "Ülkemiz, devletimiz, milletimiz her türlü güçlüğün üstesinden gelebilecek kudrettedir.
Şehitlerimiz için üzüntümüz büyük." dedi. Evli ve iki çocuk babası, 16 yıllık polis memuru Çetin'in cenazesinin yarın Uşak'a getirileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin (39) dün FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Muğla'nın Marmaris ilçesindeki otelde yaşanan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.