Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ihlara Vadisi'ne iniş çıkış daha kolay olacak

Aksaray sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi’nde turizmin geliştirmesine yönelik önemli adımlar atılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ihlara...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi’nde turizmin geliştirmesine yönelik önemli adımlar atılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Fizibilite Projesi’ Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Programına alınarak desteklenmeye layık görüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın bölgede uygulanan proje ve yatırımlar için önemli bir kuruluş olduğunu, ajansın kurulduğu günden bu yana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak AHİKA’ya Mali, Teknik ve Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sürekli projeler sunduklarını belirtti. Doğan, son olarak Doğrudan Faaliyet Desteği çerçevesinde hazırladıkları Ihlara Vadisi İniş Sistemleri Fizibilite Projesi'nin Kalkınma Ajansı’ndan geçmesinin kendilerini çok sevindirdiğini, bu proje ile ilin en önemli turizm merkezi olan Ihlara Vadisi’nde iniş ve çıkışı kolaylaştıracak sistemlerin bilimsel bir araştırmayla belirleneceğini söyledi.

    EN UYGUN YER VE SİSTEM ARAŞTIRILACAK

Mustafa Doğan, ‘Ihlara Vadisi’nde yürütülecek fizibilite çalışmalarıyla, vadiye iniş ve çıkış için en uygun yerin ve sistemin tespit edileceğini ve bu tespit sonucunda Ihlara Vadisi’nin doğal ve tarihi dokusuna zarar vermeden Koruma Kurulu onaylı iniş çıkış sistemleri projesinin hazırlanacağını belirtti. Ihlara Vadisi'ne kurulacak sistemin tüm mevsim şartlarına uyumlu özellikle yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara fayda sağlayacak nitelikte bir proje olacağını ifade eden Doğan, yapılacak bu çalışma ile yıllardır Vadibaşı girişinde yaşanan önemli bir sorunun çözüleceğini, bu durumun Ihlara Vadisine gelen turist sayısına ve ziyaretçi memnuniyetine olumlu yönde katkı sağlayacağını vurguladı.

İçerisinde geniş ve çok önemli unsurları barındıran Ihlara Vadisi'nin tüm yönleri ile ziyaretçilere sunulması yönünde Kültür Turizm Bakanlığı ve valilik desteğinde daha başka çalışmaların da yürütüldüğünü belirten Doğan, Vadide uygulanacak iniş-çıkış sistemleri projesine ilaveten, elektrik, kamera güvenlik, yürüyüş yollarının düzenlenmesi, fresklerin restorasyonu, tehlikeli kayaların düşürülmesi ve girişteki tesisin modernizasyonu gibi projelerin de tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Doğan ayrıca vadide trekking, balon vb. aktivitelerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.