Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İGC Başkanı Dikmen: Son gelişmeler hukuk adına kaygı verici

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin tahliye edilmeleri yönünde verilen mahkeme kararının uygulanmamasını eleştirdi. Hidayet Karaca’nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İGC Başkanı Dikmen: Son gelişmeler hukuk adına kaygı verici
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin tahliye edilmeleri yönünde verilen mahkeme kararının uygulanmamasını eleştirdi. Hidayet Karaca’nın İGC üyesi olduğunu hatırlatan Dikmen, mahkeme kararının uygulanmamasıyla ilgili, "Son gelişmeleri hem gazetecilik hem de hukuk adına kaygı verici bulduğumuzu belirtmemiz gerekiyor.” dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasının aslında kendisinin bile başlı başına ifade özgürlüğü önünde bir engel olduğunu aktaran Misket Dikmen, “Bizim her zaman söylediğimiz gibi düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması konusu bu anlamda tamamıyla bizim ilgi alanımıza giriyor. Ve bu konudaki söylemimizi de asla değiştirmiyoruz. Her ne hal ve şart altında olursa olsun, gazetecilerin bilgi edinme, bilgiyi toplumla paylaşma, yayma özgürlüğünün asla kısıtlanmaması gerektiğini söylüyoruz. Hiç kimse gazetecilik mesleğinden dolayı tutuklanmamalıdır. Bu tutuklanmanın aslında bizzat kendisi bile başlı başına ifade özgürlüğüne vurulmuş bir engel, ifade özgürlüğü önünde bir engeldir.” dedi.

“HUKUK ADINA KAYGI VERİCİ”

Hidayet Karaca ve tutuklu diğer isimler için verilen tahliye kararlarının uygulanmamasının kaygı verici olduğunu aktaran Misket Dikmen, “Son gelişmeleri de, hem gazetecilik, hem de hukuk adına kaygı verici bulduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Hidayet Karaca’nın da tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir kararın (tahliye kararının) uygulanmamasını kaygı verici buluyoruz. Gelişmeleri de kaygıyla izliyoruz. Tutuklu bütün gazetecilerin tutuksuz yargılanması yönündeki düşüncemizi her zaman dile getiriyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.