Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İETT'ye otobüs alımıyla ilgili davada bilirkişi, 'zarar yok' dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada bilirkişi raporunda otobüslerin alımında herhangi bir kamu zararı ve şahıs zararı olmadığı...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada bilirkişi raporunda otobüslerin alımında herhangi bir kamu zararı ve şahıs zararı olmadığı belirtildi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki eski İETT Genel Müdür Yardımcısı Cemal Acar ile sanık avukatları hazır bulundu. Topbaş duruşmaya katılmazken şikayetçiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan da mahkemeye gelmedi.

Duruşmada söz alan Topbaş’ın avukatı, müvekkilinin BM Genel Kurul çalışmaları nedeni ile yurt dışında bulunduğunu ve mazeretli kabul edilmesini talep etti. Topbaş’ın mazeretli sayılmasına karar veren mahkeme, davaya konu iddialara ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun geldiğini belirtti.

Mahkemeye ulaşan ve emekli sayıştay uzman denetçileri Mehmet Mustafa Keskinkılıç, Celal Oymak ve serbest muhasebeci Erdinç Tamtürk tarafından hazırlanan 15 sayfalık bilirkişi raporunda ihalenin Kamu İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak yapıldığı belirtildi. Raporun sonuç kısmında otobüs alımı ihalesi sonucunda herhangi bir kamu ve şahıs zararı oluşmadığı kaydedildi.

Rapora karşı diyecekleri sorulan müşteki Cemal Acar, rapora katılmadığını sanıkların cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Acar, raporun usule uygun olmadığını ve bu raporu kabul edecek mahkemenin dosyadan el çekmesi gerektiğini söyledi.
Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer ise bilirkişi raporuna katıldıklarını belirtti. Biçer, Topbaş’ın dinlenilmesinden vazgeçilerek hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme Topbaş’ın celse arasında dinlenilmesine karar verdi. Topbaş’ın dinlenilmesinin ardından esas hakkındaki mütaalasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesini hükmederek duruşmayı erteledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.