Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali İpek, evine bomba atılan Haşimi'yi ziyaret etti

Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki evi PKK’nın sözde şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı'nın (YDG-H) bombalı saldırısına uğrayan Abdulbakır Haşimi'ye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Kapatılan...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali İpek, evine bomba atılan Haşimi'yi ziyaret etti
Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki evi PKK’nın sözde şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı'nın (YDG-H) bombalı saldırısına uğrayan Abdulbakır Haşimi'ye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Kapatılan Refah Partisi Diyarbakır milletvekili Haşim Haşimi'nin ağabeyi olan Abdulbakır Haşimi'nin evine, gece el yapımı patlayıcı atıldı. Haşimi'nin, Nuh Nebi Sokak üzerindeki evine atılan ses bombası, büyük gürültü ile patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaymakam Şenol Koca ve jandarma komutanı Hikmet Uz'dan sonra Şırnak Valisi Hasan İpek de Abdulbakır Haşimi'yi ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yaklaşık bir saat süren görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Hasan İpek, 'geçmiş olsun' demeye geldiklerini söyledi. Abdulbakır Haşimi'nin hem Cizre için, hem Şırnak için, hem Türkiye için, hem de tüm İslam alemi için çok önemli bir insan olduğunu vurgulayan Vali Hasan İpek, “İnsanlarımız hanımlarını, çocuklarını eline alıp Türkiye’nin dört bir yanında rahat rahat gezerken, Şırnaklıları sokağa çıkartmamak için, Şırnaklıların, hanımlarının ve çocuklarının ellerini tutup parka gitmemesi için her türlü kötülüğü yapan bu insanları Türkiye görsün istiyorum. İşin doğrusu bu. Yani nedir bu olaylar? Çözüm süreci ise çözüm sürecini de devlet, biz, hükümet olarak sayın Başbakanımız uyuyorsa herkes uysun. Yani çözüm sürecini baltalamak için bu tür olayları yapmak yanlış bir şey. Halk buna destek vermiyor. Bir tane insan halktan bulamazsınız. Birkaç tane militan böyle olaylar yapıp çözüm sürecini bozmaya çalışıyor. İnşallah Şırnak halkı destek vermiyor. Biz de devlet olarak buna destek vermiyoruz. Çözüm süreci inşallah devam edecek ve Şırnak halkı da Türkiye’nin diğer yerlerinde olduğu gibi yaşayacakları en güzel günleri yaşayacaktır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.