Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hz. Mevlana, vuslatın 741. senesinde sema ile anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 741. yılında Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği Şeb-i Arus programında anıldı.Bursa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen anma...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hz. Mevlana, vuslatın 741. senesinde sema ile anıldı
Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 741. yılında Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği Şeb-i Arus programında anıldı.

Bursa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaratılanı Yaratan'dan ötürü seven bir hayat felsefesine sahip Hz. Mevlana’yı en iyi anlatan kelimenin ‘Aşk’ olduğunu söyledi. “Dünyanın mayası, yaradılışın hikmeti ve her canlının önce kendinde, sonra candan ötede aradığı ebedi alemin tek anahtarı aşktır” diyen Dündar, “Bakınız, bütün alimlerimiz, manevi büyüklerimiz ‘önce aşk’ der. Önce aşk olsun, sonra huzur olur barış olur, kardeşlik olur. Önce aşk olsun, gelecek olur, yarınlar olur, sevgi olur.” ifadelerini kullandı.

Dündar, şöyle konuştu: “Amacımız, binlerce insana ulaşmak değil, amacımız binlerce gönle ulaşmak. Binlerce gönülde Mevlana’yı dinlemek. Binlerce hal dilinde Mevlana’yı görmek. Biz bu mirası korudukça, yaydıkça, paylaştıkça, işte o ‘Aşk’a ancak ulaşırız. Çocuklarınıza Mesnevi’yi mutlaka okutun. Okuma bilmeyen çocuklarınıza her akşam siz bir hikaye okuyun. Onların gönül dünyalarına güzel çiçekler ekin ki sevgiyle, kardeşlikle, dostlukla beraber büyüsünler, geleceğe hazırlansınlar.”

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ ise insan olmanın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Evlerinizde öyle çocuklar yetiştirin ki he biri birer fatih olsun. Şanlı ecdadımızın yoğurduğu hamur insandı, insan yetiştirdiler. Öylesine insan yetiştirdiler ki o insanlar, bir medeniyetin doğmasına temel oluşturdular. Bugün en büyük ihtiyaç insan yetiştirebilmek.”

Özbağ, konuşmasının ardından, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a, Mevlevi sikke ve cübbesini giydirerek verdiği destekler için teşekkür etti. Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği bünyesindeki 130 semazenin, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sergilediği sema gösterisi sebebiyle izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.