Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüseyin Çelik, Karacasu'da hayırseverlerin yaptırdığı okulları açtı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aydın’ın Karacasu ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan üç okulu açtı. İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı’nın yaptırdığı 24 derslikli Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hüseyin Çelik, Karacasu'da hayırseverlerin yaptırdığı okulları açtı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aydın’ın Karacasu ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan üç okulu açtı. İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı’nın yaptırdığı 24 derslikli Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu, 6 derslikli Karacasu İmam Hatip Ortaokulu ve İpbaş ailesi tarafından yaptırılan 18 derslikli Kırçiçeği Anadolu Lisesi törenle eğitim öğretime açıldı.

İlk olarak düzenlenen Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu'nun açılış törenine AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Karacasu Kaymakamı Hakan Balsüzen ve Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Turkuaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turgut Çolakol, kaymakamlar, ilçe belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Karacasu halkı katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Töre, eğitim yuvaları kazandıranların hayırla yâd edileceğini, onlara eğitim camiası adına minnet duyduklarını söyledi. Aydınlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şefki Kavurmacı ise merhum babası Mustafa Kavurmacı ve merhume annesi Hatice Kavurmacı'nın hatırasına yaptırdığı okulu açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Ayyıldız da, “Devletin yükünü alarak bu eserleri Aydınımız'a ve Karacasu ilçemize kazandıran hayırsever büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bu okullarda yetişecek öğrencilerimizin, Aydınımız ve Türkiyemiz'e hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ise okulların hayırlı olmasını dileyerekbaşladığı konuşmasında şunları kaydetti: "Gelecekte hatırlanmak isteyen kişiler, geride eserler bırakmalıdır. Veren el, alan elden her zaman üstündür. İnsanlar, paylaşmayı bilmesi halinde gönüllerde yer bulur. 6,5 yıla yakın Milli Eğitim Bakanlığım döneminde, iş dünyasından eğitime 2,5 katrilyonluk destek sağladık. Biz göreve geldiğimizde Milli Eğitim'in genel bütçeden payı 10 katrilyonken bugün bu rakam 60 katrilyona ulaştı. Eğitime her zaman en büyük desteği hükümetimiz verdi."

Aydın'ın büyükşehir olduğunu hatırlatan Hüseyin Çelik, "Aydın’da 3T’yi parlatmalıyız. Tarım, turizm ve ticareti parlatırsak, Aydın’ın istikbali parlak olacaktır. Tony Blair göreve geldiğinde, ilk üç önceliği sorusuna ‘eğitim’ cevabını vermişti. İngiltere gibi eğitim sorunlarını aşmış bir ülkenin başbakanı eğitime bu kadar büyük önem veriyorsa biz, ilk dokuz önceliğimizi eğitim olarak belirlemeliyiz. Biz iktidara geldiğimizde bu konuya büyük önem verdik ve eğitim konusunda çok önemli projelere imza attık. Türkiye, iki yakasını biraraya getiremeyen bir ülkeyken Marmaray ile iki kıtanın yakasını, hem de denizin altından biraraya getiren ülke oldu. Türkiye olarak farklılıkları ve ayrıştırmacılıkları bir tarafa bırakarak bir noktada kenetlenmeliyiz. Başı açık da, başı kapalı da başımızın tacıdır. 77 milyon olarak birbirimize sarılırsak, hem düşmanlarımız hasetlerinden çatlayacak hem de geleceğimiz çok parlak olacaktır."

Konuşmaların ardından ortaokulun açılış kurdelesi, Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in yanısıra Vali Ayyıldız, diğer protokol üyeleri ve hayırseverler tarafından kesildi ve içerisi gezildi.

Hüseyin Çelik ve beraberindekiler, daha sonra tadilatı yapılarak yeniden eğitime kazandırılan 6 derslikli Karacasu İmam Hatip Ortaokulu'nu açtı. Ardından da Kırçiçeği Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret adına işadamları Kemal İpbaş ve Osman İpbaş tarafından yapılan bağışla 2008 yılında inşaatına başlanan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Kırçiçeği Anadolu Lisesi olarak faaliyete başlayan okulu da Çelik ve diğer protokol üyeleri yaptı. Törende konuşan işadamı Kemal İpbaş, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Okullarımızın sayısını arttıracağız. Bir fen lisesi hayalim var, inşallah yapmak nasip olur." dedi. Çelik ise devasa okullar yapmanın bir önemi olmadığını, önemli olanın eğitim yuvalarının artması olduğunu belirterek, "15 derslikli bir bina, 32 derslikli bir okul yapıldı. Devasa bir okul yapmak zorunda değiliz. Gücü ölçüsünde herkes okul yapmalıdır. Gençler, Karacasu mütevazi bir ilçe diye diye düşünmesin. Benim ömrüm yatılı okullarda geçti. Babamın bulunduğu köyde okul olmadığından, ilkokuldan bu yana yatılı okullarda okudum. Milletimizin teveccühüyle milletvekili oldum, Milli Eğitim Bakanı oldum. Bakanlıkta tempo çok yüksek olunca her şeyi değiştiremezsiniz diyorlardı. Her birimiz bir şeyi değiştirirsek, çok şeyi değiştiririz. Allah, hayırseverlerimizin gelirlerine bereket katsın. Kendimizden fedakârlık yapmadıkça ülkeye bir şey kazandıramayız." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, son olarak kız öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.