Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hububat Merkezi yol ayrımı ölüm noktasına döndü

Şanlıurfa'nın Viranşehir yolunda bulunan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ne giden yolu İpek yolundan ayıracak kavşak bulunmaması nedeniyle yaşanan kazalara bir yenisi daha eklendi. Sık sık kazaların yaşandığı noktada Zahireciler Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa'nın Viranşehir yolunda bulunan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'ne giden yolu İpek yolundan ayıracak kavşak bulunmaması nedeniyle yaşanan kazalara bir yenisi daha eklendi. Sık sık kazaların yaşandığı noktada Zahireciler Derneği Başkanı ve Kızıltepe Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter’in özel aracı ile TIR çarpıştı. Meydana gelen kazada can kaybı yaşanmazken araçlarda hasar meydana geldi. Uluslararası İpek yolundan hububat merkezine ayrılan yol için kavşak taleplerini sık sık dile getiren esnaflar duruma tepki gösterdi.

    Yaklaşık 25 milyon dolar amal olan ve esnafların kendi imkanları ile kurduğu Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük hububat merkezinin kavşak ve elektrik sorunun çözülmediğini belirten esnaflar bürokrasiyi aşamamaktan yakınıyor.

    Kazaların yaşandığı noktaya artık ‘ölüm kavşağı’ ismini verdiklerini ifade eden Öter, kavşak yapılması için 3 yıldan bu yana mücadele verdiklerini belirtti. Öter, "Bir kavşağın yapılması için başvurmadığımız makam merci, siyasetçi kalmadı. Geçen yıl kavşak projesi onaylandı. İhaleye çıkarılıyor her defasında ihale iptal edilip, erteleniyor. Gerekçeler aynı ihaleyi kazanamayan bazı müteahhitler itiraz ediyormuş. Burada kavşak olmadığı için son altı ayda dört insanımız hayatını kayıp etti. Bir vatandaşımız felç oldu. Onlarca yaralı var. Burada her hafta kaza yaşanıyor. Valilik talimatıyla İl ve ilçe trafik komisyonları raporlar aldı. Bu durumda burada acil eylem planı kapsamında ihalesiz talimatla kavşak yapılması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

    Bürokratlara tepki gösteren Öter, konuşmasını şöyle sürdürdü: ^"Ne yazık ki ağa bürokratlar rapor, komisyon, filan tanımazlar galiba. Türkiye’nin, Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın en büyük Hububat Ticaret Merkezini esnaf olarak kendi imkanlarımızla kurduk. Devletimizden tek kuruş hibe, destek, kredi almadık. Buraya günlük üç bin araç giriş çıkış yapıyor. Bir kavşağın yapılması için çalmadığımız kapı kalmadı. Hemşerimiz olan İçişleri Bakanı Muammer Güler’e 3 kez konuyu arz ettim. Bir kavşak yüzünden yaşanan can kayıpların, yaralıların ve mal kayıpların vebalı karayollarının duyarsız, sorumluların boynundadır. Onları Allaha havale ediyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.