Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hopa Belediye Başkanı: Yaralar sarılmaya devam ediyor

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmaya devam ettiğini söyledi. Hopa’da yaşanan büyük sel felaketinin ardından Türkiye’nin birçok şehirlerinden gönderilen araç ve gereçlerle dört bir koldan çalışmalar...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hopa Belediye Başkanı: Yaralar sarılmaya devam ediyor
Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmaya devam ettiğini söyledi.

Hopa’da yaşanan büyük sel felaketinin ardından Türkiye’nin birçok şehirlerinden gönderilen araç ve gereçlerle dört bir koldan çalışmalar devam ediyor. Bölgede hasar tespit çalışmaları ve kaybolanlar için arama çalışmaları sürüyor.

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, makamında basın mensuplarına yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Hopa'da böyle bir sel felaketinin tarihte yaşamadığını vurgulayan Cihan, 8 kişi hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

"Allah'tan gelen bir facia. Öncelikle sel felaketinde hayatlarını kayıp eden kişilere Allah'tan rahmet, geride kalan aile yakınları ve Hopa halkına başsağlığı diliyorum. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ama yaşanmıştır." diyen Belediye Başkanı Nedim Cihan, şöyle konuştu:
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi 58 personel, 24 araçla geldi. Ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 kişi, 15 araçla geldi. Rize Belediyesi 8 kişi, 10 araçla geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 14 personel, 10 araçla geldi. Artvin Belediyesi 8 personel, 3 araçla geldi. Giresun Belediyesi 10 personel, 3 araçla geldi. Genel toplam 140 personel, 86 araç Hopa’ya gönderdiler. Hopa Kaymakamlığı ile yaptığımız koordineli çalışmalarımız belediye olarak mahallelere, kaymakamlık da köylere ulaşılması, araç ve kurtarma işlemlerini ve kriz masası da hasar tespit çalışmalarını yaptı, yapmaya da devam ediyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.