Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu: Yerli otomobil Sakarya'ya yakışır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin sıfır hatayla otomobil üreten Sakarya'ya yakışacağını söyledi. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yapımına başlanan TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hisarcıklıoğlu: Yerli otomobil Sakarya'ya yakışır
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin sıfır hatayla otomobil üreten Sakarya'ya yakışacağını söyledi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yapımına başlanan TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi inşaatıyla ilgili düzenlenen programda konuşan Hisarcıklıoğlu, Sakarya'ya iki hayırlı iş için geldiklerini belirtti. Protokolünü imzaladıkları Akyazı'da ki ilköğretim okulu ve TOBB Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nin ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Sakarya 'niye 16 yılda Türkiye'nin en gelişmiş ilk 10 şehrinden birisi oldu?' diye baktığınız zaman, bu şehrin bütün kanaat önderi konumunda olan kişiler bir ve beraberse o şehrin durumu farklı oluyor. Bunlardan birisi de Sakarya. Bu birlikteliği Allah bütün şehirlerimize de nasip eder inşallah. 1999 depreminden sonra hızla kalkınan, gelişen ve Türkiye'nin ilk 10 büyükşehrinin bir tanesi olmasının altında bu birlik ve beraberlik yatıyor" şeklinde konuştu.

TOBB yönetim kurulu olarak 81 ilde eğitim yatırımını öncelik haline getirdiklerini anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Ben bir iş adamıyım. Türk özel sektörünün de başkanıyım. Onun için ben her yatırıma kar, zarar gözüyle bakarım. Her yatırımda baktığınız zaman kar veya zarar muhakkak vardır. İlla 'kar edeceksiniz' diye bir şey olmaz. Ama tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla ve asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırım. Eğitime yatırım yaptığınız zaman siz kazanırsınız. Şehriniz kazanır. Ülkeniz kazanır. O yüzden benim için en önemli yatırım aslında eğitime yapılan yatırım. TOBB yönetim kurulu olarak 81 ilimizde bu eğitim yatırımına öncelik haline getirdik."

Yerli otomobilin sıfır hatayla otomobil üreten Sakarya'ya yakıştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Aslında bu yatırımı Sakarya'da yapıyor olmak farklı bir anlam taşıyor benim için. Niye derseniz? Cumhurbaşkanı'nın yanında Toyota'nın CEO'sundan bizzat dinledim ben. '27 ülke içerisinde tek bir ülkede sıfır üretim hatasıyla otomobil üretiyoruz' dedi. İşte o yüzden yerli otomobilde nereye yakışır? Sakarya'ya yakışır. Bugün Sakarya Türkiye'nin gururu. 7 OSB harıl harıl çalışıyor. 2,5 milyar dolar ihracat yapıyor. Sakarya'nın ihracatına baktığınız zaman yüzde 97'si sanayi malı olan bir şehrimiz. Ürettiği bu ürünleri dünyanın en rekabetçi piyasalarına satıyor. Dünyanın en gelişmiş, en zengin ülkelerine bizim Sakarya da üretmiş olduğumuz ürünler gidiyor. Milli tankı Sakarya üretiyor. Milli treni Sakarya üretiyor. Bir yılda kadın istihdamında Sakarya Türkiye ortalaması yüzde 9 iken kadın istihdamında artış oranı Sakarya'da bu oran yüzde 14 olarak gerçekleştirildi. Bu okulu fazlasıyla Sakarya hak ediyor. Sakarya 80 ilden göç alıyor. Aslında biz bu yatırımı 80 ile birden yapmış oluyoruz. Milli otomobili de Sakarya'da üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, törenin ardından TOBB bünyesinde Sakarya’da faaliyet gösteren oda ve borsaların iştiraki ile gerçekleştirilecek “Oda ve Borsalar Müşterek Meclis Toplantısı'na katılmak üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.