Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hidayet Karaca'nın avukatı: Devlet, arkadan dolanıp tuzak kurmaz

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, müvekkili ve diğer gözaltılarla ilgili mahkemeye sevk edilenlere ilişkin hakimin, kararını yarın açıklayacağı yönündeki sözlerini değerlendirdi. Duran, "Böyle bir...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hidayet Karaca'nın avukatı: Devlet, arkadan dolanıp tuzak kurmaz
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, müvekkili ve diğer gözaltılarla ilgili mahkemeye sevk edilenlere ilişkin hakimin, kararını yarın açıklayacağı yönündeki sözlerini değerlendirdi. Duran, "Böyle bir uygulama olursa dünkü uygulamadan sonra şaşırmayız. Şayet burada amaçlanan; kalabalığın dağılması ise devlet yalan söyler mi? Arkadan dolanıp tuzak kurar mı? Olmaması gerekir. Ben hakimi bu konuda samimi gördüm. Saat 14.00'da açıklanacağı yönünde ikna oldum." dedi.

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Avukat Fikret Duran, "Yarın değerlendirip nihai kararı açıklayacaklarını ifade etti. Tabi gözaltı koşulları, kaldıkları yerler soğuk yerler olduğu için avukatlar nezarethane yerine mescitte kalmalarını istedi. Hakim Bey bunu uygun gördü. Kolluk kuvvetleri mescidi uygun hale getiriyor. Çünkü mescit daha sıcak, daha uygun bir ortam. Yarın saat 14.00 itibariyle kararın açıklanacağı ifade edildi. İçerideki insanlar ifadelerini verdiler. Tam teslim, tevekkül ile çıkacak karar, yani karar ne olursa olsun hayır ile olacağını düşünüyorlar. Umarız onların mağduriyetine sebep olmayacak kararın olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hidayet Karaca'nın mahkemede savunma yapmamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Duran, "Çünkü kendisine yöneltilen somut delil yoktu. Somut iddia olmamasına rağmen tutuklanmaya sevk edildi. Bu siyasi bir tasarruf ile yönlendirilen bir karar olduğu değerlendirildi. Hele son birkaç aydır yapılan yasal düzenlemeler, politikacıların en az 3 yerde dillerine dolamaları bizi böyle bir tasarrufta bulunmaya sevk etti. Bu hukuk zemininde soruşturulan bir operasyon olmamıştır. Bunun karara yansıyacağını düşünüyoruz. Hidayet Bey karar ne olursa olsun kararın hayır olacağına düşünüyor. Tam teslim, tevekkül içinde.” şeklinde konuştu.

'HENÜZ DOSYAYI GÖREMEDİK'

Kendilerinin dosyayı göremediğini belirten Avukat Duran, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayali bir senaryo ile karşı karşıyalar. Soruları bilmiyorlar. Neyi nasıl cevaplandıracaklarını bilmiyorlar. Şikayet dilekçesi olmadığı için neyin iddia edildiğini de bilmiyorlar. Böyle bir kurgu ile karşı karşıyayız. İçeridekilerin moral durumu çok iyi. Altı gün geçmesine rağmen Hidayet Beyin morali gayet yerinde. İnancı tam. İsnat edilen suçlar okununca gülüp geçiyor. Daha önce şöyle bir değerlendirmesi olmuştu 'arkadaşlar, bunlar bizi tutuklayacaklar.' dedi.

'HİDAYET BEY'E SU VERMEYEN POLİS MEMURU BAŞINI ÖNE EĞDİ'

Cumhuriyet Başsavcıvekili ile sabah saatlerinde yaptığımız görüşmede daha önce bizden önceki meslektaşlarımız su verilmemesine müdahil olmuşlar. Hidayet Bey de o polis memurunun kendisini mahkemeye getiren polis memuru olduğunu söyledi. 'Bu polis ben su istediğimde 'burası kafeterya mı?' diye cevap verdi' dedi. O polis memuru insanların içinde başını öne eğdi. Bu süreçteki genel davranış modelinin özeti idi. Daha sonra başsavcıvekili bir lütufmuş gibi 'bana suyu sordular, ben de 'suyu verin' dedim' dedi. Yani su başsavcıvekilinin onayı ile veriliyor."

Duran, kalabalığın dağılması için kararın 'yarın' denilip gece açıklanacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Böyle bir uygulama olursa dünkü uygulamadan sonra şaşırmayız. Şayet burada amaçlanan; kalabalığın dağılması ise devlet yalan söyler mi? arkadan dolanıp tuzak kurar mı? olmaması gerekir. Ben hakimi bu konuda samimi gördüm. Saat 14.00'da açıklanacağı yönünde ikna oldum. Şu süreçten sonra böyle bir şey olursa sürpriz demem." şeklinde konuştu.

'HAKİM ÖNÜNDEKİ DELİLLERLE KARAR VERİRSE MÜVEKKİLİMİN SERBEST KALMASI GEREKİR'

"Hakimler kendi iradeleri ile karar verebilmeli." diyen Duran, "Fakat hakimler vicdani kanaatleri yerine belki oluşmuş bir takım ön yargılar yerine asıl önemli olan dosyadaki delillerle karar vermeli. Bir takım ön kabul ve yargılarla seçilmiş olmanın motivasyonu ile karar verirlerse adil, dürüst ve tarafsız bir karar vermiş olmazlar. Şayet önündeki delillerle karar verecek olurlarsa benim müvekkilimin bugün serbest kalması gerekiyor. Yarında bu dosyanın takipsizlikle kapanması gerekiyor." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.