Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hidayet Karaca: Hayal ürünü dizilere soruşturma açılırsa dizi sektörü çöker

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, ‘Tek Türkiye’ dizisi nedeniyle ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasında bulunulmasına tepki gösteri. Karaca, emniyette savcıya verdiği ifadede, “ Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon gibi...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, ‘Tek Türkiye’ dizisi nedeniyle ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasında bulunulmasına tepki gösteri. Karaca, emniyette savcıya verdiği ifadede, “ Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon gibi dizilerde yüzlerce komplo planları işlenmiştir. Devlet yıkılmış, devletler kurulmuştur, cinayetler işlenmiş, örgütler çökertilmiş. Eğer hayal ürünü bir dizide böyle soruşturmalar çıkarsa dizi sektörü çöker.” dedi.

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya, emniyetteki savcılık sorgusunda ‘Tek Türkiye’ dizisinde yer alan 'karanlık kurul’ sahnesi seyrettirilip, hakkındaki terör örgütü suçlamasına ilişkin dizide geçen konularla ilgili sorular sorulduğu belirtildi. Toplam 19 sayfa süren sorgu zaptının 16 sayfasında Karaca'ya yöneltilen suçlamalar ile cevapları yer aldı. Son 3 sayfada ise Karaca'nın avukatının savunma ve talepleri yer aldı.

İfadesinde, 20 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Karaca, Fethullah Gülen'i 1995 yılından beri tanıdığını, Gülen'in demeçlerini, kitaplarını fırsat buldukça takip ettiğini söyledi. Gülen'den talimat almadığını belirten Karaca, RTÜK kurallarına uygun bir şekilde, özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yaptıklarını anlattı.

Samanyolu TV'de 2007-2010 yılları arasında yayınlanan ‘Tek Türkiye’ ve ‘Şefkat Tepe’ dizilerinin gösterime girmesinin kimin fikri olduğu soruldu. Bu sorunun ardından Karaca'ya dizilere ilişkin, "Bu dizilerin projesiyle ilgili Gülen'in talimatları ya da görüşleri alınıyor mu? Sizin bu dizinin projeleriyle ilgili çalışmalarınız ve katkılarınız nelerdir?" soruları yöneltildi. Karaca ise, "Bu dizilerin projesi için Gülen'den talimat alınmaz. Benim de bu dizilerin projeleri ile ilgili çalışmalarına katkım olmaz. Samanyolu Yayın Grup Başkanıyım. İşim idareciliktir. Yayınlarla, programlarla ilgilenmem. Ayrıca ben yapımcı, yönetmen senarist değilim. Uğraşacak ne vaktim ne de görevim var. Ayrıca dizinin girişinde 'Bu dizideki kişi, kurum ve kuruluşlar tamamen hayal ürünüdür' ibaresi yer almaktadır. Ayrıca bu dizileri Ser Film A.Ş. adli şirket tarafından teklifte bulunur. Ser Film Samanyolu'na bağlı değildir. Dışarıdan program yaptırılan bir şirkettir." cevabını verdi.

TV DİZİSİ ÜZERİNDEN TERÖR ÖRGÜT SUÇLAMASI

Savcı, sorgu sırasında Karaca'ya Tek Türkiye dizisinde yer alan 'karanlık kurul’ sahnesini izlettirdi. Ardından da bu sahnede oyuncular arasında geçen konuşmada, "Beyler, bu Tahşiye planıyla bizim üzerimize yeni dalgalar gelmeden, biz onların üzerine irtica dalgalarıyla gideceğiz." şeklinde diyolag geçtiğini belirten savcı, "Oyuncular arasında geçen bu diyoloğu kim neye göre belirliyor? Fethullah Gülen'in bir konuşmasında belirttiği 'Karanlık kurullarında alınan kararlarla yapılan şeylerdir' söyleminden kasıt Tek Türkiye dizindeki karanlık kurul mudur?" diye sordu.

Hidayet Karaca bu sorulara, "Her hafta televizyon sektörü yüzlerce dizi yapmaktadır. Kurtlar Vadisi, Sağır Oda, Reaksiyon gibi. Dizilerde yüzlerce komplo planları işlenmiştir. Devlet yıkılmış, devletler kurulmuştur, cinayetler işlenmiş, örgütler çökertilmiş. Eğer hayal ürünü bir dizide böyle soruşturmalar çıkarsa dizi sektörü çöker. Ve yarın bir başkası da ATV'nin yayın grubu yaptığı dizilerden dolayı hedef gösterdiğini iddia etse Serhat Albayrak'ı da örgüt idarecisi olarak mı suçlayacak? Amerikan dizilerinde ve filmlerinde Rusya'ya sızıyorlar ve yıkıyorlar ülkeleri, ülkeleri ele geçiriyorlar. Acaba bu güne kadar bir dizi filmden dolayı silahlı terör örgütü suçlaması hiç çıkmış mıdır? Hayal ürünü olan bir diziden gerçek hayatta bir silahlı terör örgütü çıkartmak dünyanın en komik konusudur." şeklinde cevap verdi.

‘TAHŞİYE’ KELİMESİNİ HİÇ DUYMADIM’

Karaca, sorgusu sırasında 'Tahşiye' kelimesini hiç duymadığını, 'Rahle'yi ise üzerinde kuran okunan sehpa olarak bildiğini söyledi. Tahşiye ve Rahle yayınevlerinin olduğundan haberdar olmadığını belirten Karaca, Fethullah Gülen'in 2009 yılında 'herkul' adlı internet sitesi üzerinden 'Tahşiyeciler' ile ilgili yaptığı konuşmasında geçen 'Karanlık karar kurulları'ndan ne kastettiğini bilmediğini, bu sorunun Fethullah Gülen’e sorulması gerektiğini söyledi.

İnternet ortamında 'Açık Kaynak' kullanıcı adıyla yayınlanan ve Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca arasında yapıldığı iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin paylaşımla ilgili olarak da, "Gülen ile hiçbir zaman telefonda görüşmedim. Bu görüşmelere ilişkin suç duyurusunda bulunduk." ifadesini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.