Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Herkesin son derece dikkatli olması lazım"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugün ki grup toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Herkesin son derece dikkatli olması lazım"
İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Türkiye tarihinin en derin krizlerini yaşamaya devam ediyor. Herkesin bu konuda son derece dikkatli olması lazım.

İnsan olarak birinci görevimizdir düşünmek.14 yılın sonunda nasıl oluyor da Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalıyor. Bu ortam nasıl oluşturuldu. 14 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyordu. Kimler ülkeyi bu hale getirdi. Bunu düşünmemiz sorgulamamız lazım. Bu soruyu insan olarak kendimize soracağız.

Tekrar aynı hataya aynı duruma düşmemek içini bu düşünmek ve sorgulamak zorundayız. Çağdaş ülkeler geçmişi iyi analiz ederler. Geçmişi iyi analiz ederseniz geleceği iyi kurarsınız.

Deprem konusunda geçmiş iyi analiz edilmedi. O yüzden gelecek de şu anda iyi inşa edilmedi. Umarım darbe konusunda geçmiş iyi analiz edilir ve geleceğimizi iyi inşa edilir. Darbeye karşı en dik duran kurum TBMM oldu. Dört siyasi parti de onurlu bir duruş sergiledi. Parlamento darbeye karşı görevini yaptı.

'SADECE AKP DARBE KOMİSYONUNA HALEN ÜYE VERMEDİ'

17 Temmuz’da darbenin araştırılmasına karar verildi. Dört parti bunu kabul etti. Üç parti üye verdi komisyona. Bugün 17 Ağustos. Üye vermeyen sadece Adalet ve Kalkınma Partisi. Şimdi şu soruyu sormak zorundayım neden arkadaş siz bu araştırma komisyonuna üye vermiyorsunuz.

Bu darbe girişiminin siyasal ayağının ortaya çıkarılması lazım. Parlamento bunu çıkartamazsa kim çıkartacak. Kimler yerleştirdi bunları devlet kademelerine bunun araştırılması lazım. Bunu araştırmazsak görevimizi yapmamış oluruz.

Yıllarca ‘F tipi yapılanmadan’ bahsettik. Bunlar yargıya yerleşiyor diye uyardık. Bir musibet bin nasihatten evladır diye. Bu musibet başımıza geldi.

'BU OLURSA TÜRKİYE’DE BİR DAHA DARBE OLMAZ'

Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın. Bu olursa Türkiye’de bir daha darbe olmaz…
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.