Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkes O’nu Okuyor’da ilahi ziyafeti

‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması kapsamında ilahi gecesi düzenlendi. Gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili sanat ve spor camiasında ünlü isimler duygularını dile getirirken, sahne alan sanatçılar da salondaki davetlilere...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Herkes O’nu Okuyor’da ilahi ziyafeti
‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması kapsamında ilahi gecesi düzenlendi. Gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili sanat ve spor camiasında ünlü isimler duygularını dile getirirken, sahne alan sanatçılar da salondaki davetlilere ilahi ziyafeti sundu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili kitap okuma projesi olan ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı program kapsamında Sinan Erdem Spor Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte okunan ilahilerin yanı sıra birçok sanatçı ve davetli yer alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yaptığı programın iki hafta boyunca provası yapıldığı belirtildi. Programa davetli olanlar sahneye çıkarak Peygamberimiz hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Salonda yer almayıp mesajlarını iletmek isteyen sanat ve spor camiasından isimlerle ilgili de kısa videolar yayınlandı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Ertuğrul Erkişi, Bedirhan Gökçe, Aykut Kuşkaya, Reşit Muhtar gibi sanatçıların yanı sıra Minik Dualar grubu da sahne aldı.

Peygamber Yolu Derneği Başkanı Ali Demirel, “Çağın nimetlerinden istifade ederek, O’nun nurlu hayatını anlatmaya bugün çok ciddi ihtiyacımız var. Derneğimizin ilk projesi peygamberyolu.com sitesi bu maksatla kuruldu. Sitemiz, saadet asrıyla günümüz arasında yep yeni bir bağ kurmayı günümüz problemlerin çözümünde katkıda bulunmayı hedefliyor. Peygamberimizi tanımak, her şeyden önce, onun örnek hayatını bilmekle mümkündür. Bu maksatla derneğimizin bir diğer projesi Herkes O’nu Okuyor yarışmasını başlattı. Projeye şükürler olsun bir gün itibarıyla başvurular 700 bin oldu. Biz bu rakamın 2 milyonu geçeceğini düşünüyoruz. O’nun hayatını en iyi bilenlerden ve hayatını rehber edinenlerden ayrıca Sonsuz Nur kitabının yazarı Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ifadeleriyle, Efendimizin kılıcında bir damla bile kan yoktu.” ifadelerini kullandı.

Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, Demirel’in, Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili cümle kurduğu anda, ayağa kalkarak alkış tuttu.

Oyuncu Meltem Dağ, “Senin bir çift sözünle diken tabiatını değiştirip gül olur. Sen konuşu versen yalan kül olur. Bir oyuncu olarak bu gecede olmaktan şeref duyuyorum. Allah cennette de Efendimiz’e komşu olmayı nasip etsin.” diye konuştu.

‘Müslüman’ ilahisini seslendiren Grup Tillo da, “Ya Rasulullah sana olan muhabbetimiz ve aşkımız için bu gece evimizi, koltuklarımızı bırakıp senin sevgin için buraya geldik diyoruz. Hepimiz O’nu okuyoruz. Seni tanımaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza okutup tanıtıyoruz. Ya Rasulullah Sen ne kadar güzelsin.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.