Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Herkes O’nu Okuyor’ Ankara finali ödül töreni yapıldı

Peygamber Efendimiz'in hayatının öğretilmesi amacıyla Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının Ankara finali, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Asım Yıldırım'ın sunduğu ödül törenine İlahiyatçı...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Herkes O’nu Okuyor’ Ankara finali ödül töreni yapıldı
Peygamber Efendimiz'in hayatının öğretilmesi amacıyla Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının Ankara finali, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Asım Yıldırım'ın sunduğu ödül törenine İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu ve davetliler katıldı. Programda konuşma yapan Kuzu, "Belki İngilizce, Arapça, belki başka dillerde bir Kutlu Doğum programı düşünebilirsiniz. Bizim vazifemiz tanıtmak. Biz bize ait olan vazifeyi yaparız, tanıttıkça biz de tanırız. Ne kadar tanıyıp tanımadığımız onun da muhasebesini yapmış oluruz. Bu da bize çok şey kazandıracaktır’’ dedi.

Tanıtma vazifemiz olarak Rasulullah’a karşı 6 temel vazifemiz olduğunu dile getiren Kuzu, ‘’İlk olarak ona iman etme. Sonra onu tanıma. İman mı önce gelir yoksa önce tanıma mı önce gelir. Eğer siz önce iman derseniz. Tanımadığınız bir şeye nasıl iman ederseniz diye size sorarım. Tanıdıkça iman ederiz, iman ettikçe acıkırız. Böylece tanıdığını yeterli bulmazsın. Helmün mezit. Yani daha yok mu? Unutmayalım onu tanıdığımızı, yeterli buluyorsak, onu yeteri kadar tanıyorum diyorsak. Bu tanımadığımızın bir ifadesidir. İnsanın üçüncü vazifesi Rasulullah’a karşı O'na talip olma, yani sünnetini yaşama. Yani sünneti üzerine yaşama ve onu yaşatma vazifemizdir. O’nun ahlakı ile ahlaklanma vazifemizdir. Bu da bizim sorumluluklarımız arasındadır. Ne kadar tanırsan o kadar tabi olursun. Tabi olduğun kadar da dördüncü olarak vazifen olan sevgi vazifeni yerine getirirsin. Dil ile kolay bunun ispatı gerek. Ona tabi olmak hem sözümüzde hem davranışımızda sünneti üzere yapmaktır’’ diye konuştu.

Kuzu, şu ifadeleri kullandı; ‘’Şunu bekliyorsak kıyamete kadar bekleriz. Bizim dirilmemiz lazım. Biz dirilmezsek Rasulullah’ın gösterdiği hedefe ulaşamayız. Güneşin doğup battığı her yere benim mesajımı ulaştırın emanetini götüremeyiz, hedefi gerçekleştiremeyiz. Yaşayan ensarı olarak, yaşayan elçileri olarak, atın sırtına mı bineriz, develerin sırtına mı bineriz, uçakların sırtına mı bineriz, dünyanın dört bir tarafına La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah hakikatini, bu hakikatin güzelliğini hayata kattıklarını getirdiklerini temsil için hem dağılacağız, hem de dağılacak nesiller yetiştireceksiniz.’’

Konuşmaların ardından yarışmada ödül almaya hak kazanan kişilere hediyeleri takdim edildi. Yarışmada Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in vefat ettiği yaşa hitaben toplam 63 ödül dağıtıldı. 6 Umre, 7 İpad Mini, 5 Notebook, 24 kol saati, 21 bisiklet hediye edildi. ‘Sonsuz Nur’ adlı kitap okuma yarışmasında dereceye giren ilk üç kişi Umreye gitmeye hak kazandı. Bunlar: 1. Ümmügülsüm Aydın, 2. Esra tunç ve 3. Sibel Özkan. ‘Efendimiz’ adlı kitabından dereceye girerek Umreye gitmeye hak kazanan kişiler ise 1. Reyhan Atak, 2. Gülizar Koç ve 3. Merve Öztürk. Efendiler Efendisi kitabında dereceye girerek İpad Mini almaya hak kazanan ise Mustafa Altundağ.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.