Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'li vekil ve ailelerin Kobani sınırında cenaze nöbeti sürüyor

Kobani'de yaşamını yitiren PYD/YPG’lilerin cenazesini almak için 20 aile Suruç-Mürşitpınar sınırında 11 gündür bekliyor.Kobani’de yaşamını yitiren PYD/YPG’lilerin cenazesini almak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP'li vekil ve ailelerin Kobani sınırında cenaze nöbeti sürüyor
Kobani'de yaşamını yitiren PYD/YPG’lilerin cenazesini almak için 20 aile Suruç-Mürşitpınar sınırında 11 gündür bekliyor.

Kobani’de yaşamını yitiren PYD/YPG’lilerin cenazesini almak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yaklaşık bekleyen 20 YPG/YPG yakını aile, cenazelerin siyasi nedenlerle sınır kapısından geçirilmediğini belirterek, "Sınırdan cenazelerimizi alana kadar bekleyişimiz sürecektir.’’ dedi. Cenazelerini almak için sınırda bekleyen ailelere HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Ziya Çalışkan ve Dilek Öcalan da destek verdi.

İBRAHİM AYHAN: HİÇ KİMSE CENAZELER ÜZERİNDEN ŞANTAJ SİYASETİ YÜRÜTMESİN

Kobani’de IŞİD çetelerine karşı mücadele ederken yaşamlarını yitiren 20 YPG/YPJ savaşçısının cenazelerinin uzun bir süreden beri Kobani’de bekletildiğini ifade eden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Rojava’da 10 günden beri şehit düşüp yaşamlarını yitiren bu kişilerin cenazeleri neden devletin birtakım engellemeleriyle ailelerine verilmiyor. Bizler de bir haftadır aileleriyle birlikte sınırda nöbet tutuyoruz. Çaykara köyünde nöbet tutuyoruz. Cenazelerin verilmesi için yerel ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Şu ana kadar yaptığımız girişimler sonucu cenazelerin ailelerine verilmesi için olumlu bir cevap bulunmuyor. Bu uygulama doğru bir uygulama değil. Biz bu uygulamanın sonuna kadar karşısındayız. Bu uygulama ne Türkiye’nin ne de uluslararası hukuka uyan bir uygulamadır. Bu uygulama ahlaki ve vicdani değildir. Hiç kimse cenazeler üzerinden siyaset yaparak, cenazeler üzerinden siyasi şantaj yürütmesin. AKP hükümeti 20 güne yakındır bir savaş konseptini hayata geçirmiş durumda. Bu savaş konsepti çerçevesinde de cenazeler üzerinden siyaset yapma, cenazeleri şantaj aracı olarak kullanmak gibi bir uygulamayı hayata geçirmektedir. Biz bu uygulamanın karşısında burada bu ailelerle birlikte mücadele ediyoruz, edeceğiz de. Bu sorunun çözülmesi için ailelerle birlikte oturma ve nöbet eylemini devam ettiriyoruz."

10 günü aşkın süredir 20 YPG/YPJ’linin cenazesini beklediklerini belirten İbrahim Ayhan, “Rojova’da DAİŞ’le çatışmalar devam ettiği için cenazeler her geçen gün artıyor. Ve uzadıkça da cenaze sayısında artış yaşanıyor. Bu cenazeler Türkiye’nin de koalisyonun içerisinde olduğu ve IŞİD’in de terör örgütü ilan edildiği çetelerle yapılan çatışmalardaki cenazelerdir.” dedi. Kobani’de yakınlarını kaybedenlerin sınırdaki bekleyişi Çaykara köyünde devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.