Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’li Ayhan: Kobani düşmedi, ‘düştü düşecek’ diyenlere dert olsun

Şanlıurfa'da IŞİD’in Kobani’den çıkartılması havai fişek gösterisiyle kutlandı. Burada konuşan Halkların Demokrasi Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Kobani düşmedi, ‘düştü düşecek’ diyenlere de dert olsun.”...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP’li Ayhan: Kobani düşmedi, ‘düştü düşecek’ diyenlere dert olsun
Şanlıurfa'da IŞİD’in Kobani’den çıkartılması havai fişek gösterisiyle kutlandı. Burada konuşan Halkların Demokrasi Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Kobani düşmedi, ‘düştü düşecek’ diyenlere de dert olsun.” dedi.

IŞİD'in Kobani’den çıkarılması Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde kutlandı. Şanlıurfa’da da HDP’nin öncülüğünde yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Topçumeydanı’nda toplanarak halay çekti. Havai fişek gösterisinin yapıldığı kutlamalara HDP’li Aysel Tuğluk ve İbrahim Ayhan da katıldı. Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada, "Kobani düştü düşecek diyenlere geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. Kobani’de iki alternatifle karşı karşıya kaldık
larını dile getiren Tuğluk, “Ya vatanı terk edecektik ya da direnecektik. Kürt hareketi direnişi tercih etti ve kazandı. Kazandık, halkımız, insanlık kazandı.” şeklinde konuştu.

'ŞANLIURFA'NIN KALESİNE ÖZGÜRLÜK VE DİRENİŞ BAYRAĞINI ASACAĞIZ'

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da Kobani’de insanlığın kazandığını kaydetti. Ayhan kazanılan zaferin tüm insanlığın zaferi olduğunu savundu.

Mücadelenin IŞİD destekçilerine karşı devam edeceğinin atını çizen Ayhan, “IŞİD vahşetini destekleyen, arka çıkan nemrutlar vardır. Bizler bu nemrutları da yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kobani’deki mücadele ruhu ile Urfa’da da büyük bir zaferi gerçekleştireceğiz. Urfa’nın kalesine özgürlüğün ve direnişin bayrağını asacağız. Kobani düşmedi, ‘düştü düşecek’ diyenlere de dert olsun.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.