Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hayırseverler fakiri doyurduğunda sevinmeyi rehber edinmiş insanlardır"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili hayırseverlerin Türkiye genelinde örnek alınan özel insanlar olduğunu söyledi. Özhaseki, “Hayırseverlerimiz, fakiri doyurduğunda 'Allah razı olsun' denmesiyle sevinmeyi kendisine...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hayırseverler fakiri doyurduğunda sevinmeyi rehber edinmiş insanlardır"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili hayırseverlerin Türkiye genelinde örnek alınan özel insanlar olduğunu söyledi. Özhaseki, “Hayırseverlerimiz, fakiri doyurduğunda 'Allah razı olsun' denmesiyle sevinmeyi kendisine rehber edinmiş insanlardır.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayırseverlere yaptıkları hayırlardan dolayı plaket verildi. Erciyes Dağı Tekir Yaylası’ndaki sosyal tesislerde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Programda 143 hayırsevere yaptırdıkları binalardan dolayı plaket sunularak teşekkür edildi.

Hayırseverler Zirvesi’nin açılış konuşmasını ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı. Başkan Özhaseki, konuşmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün selamını ileterek başladı ve bu programa katılamadıkları için üzüntü duyduklarını ifade etti. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu programı önemsediğini hatırlatarak, hayır işlerinden dolayı hayırseverlere söylediği teşekkürü iletti. Hayırseverlerin şehre büyük katkıları olduğunu ve bunun Türkiye’de örnek alındığını aktaran Özhaseki, “Türkiye’nin hiçbir yerinde görmediğimiz hayırseverlik, fakirin doyduğunda Allah razı olsun diyerek onunla sevinmeyi rehber edinen hemşehrilerimize, benim de hizmet etmem ayrı bir mutluluk vermektedir. Allah bana bu insanlarımıza hizmet etmeyi nasip ettiği için de ayrı bir sevinç içindeyim.” diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise önemli bir topluğa hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Düzgün, şunları söyledi: “Kayseri’nin hayırseverler arasında tatlı bir rekabetin olduğunu başka şehirlerde görev yaparken dinler, duyardık. Diğer illerde bunun sevincini yaşardık ve bizde de olmasını isterdik. Allah nasip etti ve Kayseri’de sizlerle birlikte birçok hayırlara vesile olan hayırlarınızın protokollerine imza atmam ve açılış yapmam nasip oldu. Göreve başladığım ikinci gün hayır işinin açılışını yaptım. Bu benim için büyük mutluluk vericidir. Sayın Cumhurbaşkanımız da sizin aranızda olmak istiyordu. Ancak yoğun program ve aşırı yolculuk nedeniyle dinlenmesi gerekiyordu. Doktorları dinlenmesini önerdi. Umuyorum ki onun gönlü ve kalbi sizinledir.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere teşekkür etti. Taner Yıldız, 4 hayırseverler zirvesinin gerçekleştirildiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Kayseri’nin imarında akademik, sağlık, eğitim, güvenliğimizi sağlayan, yapılarda emeği geçen maddi katkısı olan bütün hayırseverlerimizi şükranla minnetle anıyorum. Tebrik ediyorum. Burada biz bir dertleşme toplantısındayız. Müteşekkir olduğumuzun ibrazı için buradayız. Hasret gidermek için buradayız. Hayır yapmanın birçok gerecekleri var. Kuralları var. Kayserili hemşehrilerimiz bunu harfiyen uygulayan, yaptığı hayrı eliyle değil kalbiyle de destekleyen insanlarımızdır. Kalplerine değil ceplerine koydukları için rahatlıkla çıkartıyorlar. Eğer kalplerine koysalardı bu kadar rahat çıkartmazdı.”

Birçok değerlerimizi yitirdiğimizi ifade eden Bakan Yıldız, iletişim çağında teknoloji gelişirken birbirimizle olan iletişim ve konuşmamızın azaldığını, aya giderken komşumuza bile gitmediğimizi belirterek, “Paranın kültürümüze nasıl girdiği ve değiştirdiğini görüyoruz. Ama hayırseverlerimizde buna müsaade edilmediğini görüyoruz. Bu çok önemlidir.” ifadesine yer verdi.

Konuşmaların ardından bir yıl içerisinde hayır işleri yaptıran 143 hayırsevere Bakan Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, milletvekilleri ve Başkan Mehmet Özhaseki plaket verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.