Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi protesto edildi

Haydarpaşa Dayanışması üyesi bir grup, Haydarpaşa Gar’ının ve çevresinin özelleştirilmesini protesto etti. Kadıköy İskele Meydanı’ndan Haydarpaşa Garı’na meşalelerle yürüyen gruba CHP’li milletvekilleri de destek verdi.Haydarpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi protesto edildi
Haydarpaşa Dayanışması üyesi bir grup, Haydarpaşa Gar’ının ve çevresinin özelleştirilmesini protesto etti. Kadıköy İskele Meydanı’ndan Haydarpaşa Garı’na meşalelerle yürüyen gruba CHP’li milletvekilleri de destek verdi.
Haydarpaşa Dayanışması üyesi bir grup, akşam saatlerinde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanarak Haydarpaşa Garı’ının ve çevresinin özelleştirilmesini protesto etti. İskele meydanından ellerinde meşalelerle ve ‘Trensiz ve vapursuz kalmayacak’, ‘Haydarpaşa gardır gar kalacak’ yazılı pankartlarla hükümet aleyhine slogan atarak Haydarpaşa Garı’na yürüyen grup, garın girişine siyah çelenk bırakarak açıklama yaptı. Gruba CHP’li milletvekilleri de destek verdi. Grup adına yapılan basın açıklamasında, “ Bütün bu uyarılara , sürdürülen yargı süreçlerine, bilimsel raporlara daha da önemlisi yıllardır sürdürülen toplumsal direnişe rağmen, iktidar vazgeçemediği yağma projesini, emrindeki sorumsuz ve duyarsız idareler ile işbirlikçileri eliyle Haydarpaşa Garı’nın çatısından başlayarak hayata geçirmeye kalkışmışlardır. Bu cesaret ve cüretin asıl nedeni ise ülkemizin ve kentlerimizin bütün yaşamsal değerlerini, garlarını limanlarını, ormanlarını, meydanlarını, parklarını işbirlikçi sermayenin emrine sunmak için deprem, yangın gibi afetleri dahi fırsat olarak kullanmaktan çekinmeyen iktidarın; hukuk, kural, bilim, teknik, kamu ve toplum yararı tanımayan ısrarcı tavrıdır.” denildi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.