Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havalimanlarında unutulan eşyalar satışa çıkarıldı

İstanbul’da, havalimanlarında unutulan ve faturası olmadığı için gümrüğe takılan ürünler satışa çıkarıldı. 100 liraya bile dizüstü bilgisayar bulmak mümkün olunca, vatandaşlar ucuz ürünleri almak için akın etti. Cep telefonundan...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havalimanlarında unutulan eşyalar satışa çıkarıldı
İstanbul’da, havalimanlarında unutulan ve faturası olmadığı için gümrüğe takılan ürünler satışa çıkarıldı. 100 liraya bile dizüstü bilgisayar bulmak mümkün olunca, vatandaşlar ucuz ürünleri almak için akın etti.

Cep telefonundan dizüstü bilgisayara, fotoğraf makinesinden süs eşyasına ve oyuncağa kadar havalimanlarında yolcular tarafından unutulan ürünler uzun süre bekletildikten sonra ihale ile satışa çıkarıldı. Öte yandan, yurt dışından gelen ancak faturası olmadığı için sipariş edilen kişi tarafından gümrükten çıkarılamayan ürünler de aynı yolla satılıyor. Fatih Koca Mustafapaşa Caddesi’nde bulunan iş yerinde satışa çıkan ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

İş yeri sahibi Lokman Şat, fiyatların çok düşük olduğunu ve bu yüzden satılan ürünlere rağbet olduğunu söyledi. Satışa sunduktan kısa bir süre sonra ürünlerin çoğunun tükendiğini belirten Şat, “Türkiye’nin her tarafında yapılan bu tür ihalelere giriyoruz. Ayrıca gümrükte faturasız yakalanan ürünlerin de ihalesine girerek alıyoruz. Çok uygun fiyata satışa sunuyoruz. Müşteri zaten fiyatların çok düşük olduğunu fark ediyor. Böyle olunca ürünler yoğun ilgi görüyor ve çabuk tükeniyor.” dedi.

Elektronik cihazlara daha fazla ilgi olduğunu söyleyen Şat, tezgahtaki bir dizüstü bilgisayarı göstererek, “Örneğin bu laptoplar 100 lira. Ayakkabılarda yüzde 70 indirim yapıyoruz. Markalı elektronik eşyalar da var. Orijinal gözlükler de bulunuyor. Dışarıdan 700-800 luraya satılan gözlükleri biz burada 50-60 TL’ye satışa sunuyoruz. Havaalanında unutulan bir dizüstü bilgisayarı 100 liraya satıyoruz. Ancak bu ürünlerin garantisi bulunmuyor.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.