Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hava Harp Okulu öğrencileri eğitim için Yalova’ya gitti

Hava Harp Akademisi öğrencileri, Taksim’de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra Yalova’ya gitmek üzere Bakırköy’den yola çıktı. Tekneye tören eşliğinde binen 21’i kadın 950 öğrenci 6 hafta boyunca eğitim alacak. Hava...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava Harp Akademisi öğrencileri, Taksim’de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra Yalova’ya gitmek üzere Bakırköy’den yola çıktı. Tekneye tören eşliğinde binen 21’i kadın 950 öğrenci 6 hafta boyunca eğitim alacak.

Hava Harp Akademisi bir grup öğrenci saat 08.30 sıralarında Atatürk’e saygı duruşunda bulunmak için Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Askerler, İstiklal Marşı’nı okudu.

Çiftlikköy’deki Yalova Hava Meydan Komutanlığı’na gitmeye hazırlanan askerler Bakırköy Marina’da da resmi tören yaptı. Askerleri Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ve yakınları uğurladı. Törenin ardından 3’ü yabancı uyruklu, 21’i kadın toplam 950 öğrenci ve askeri yetkililer Cemil Ketenci Teknesi’ne bindi. Vatandaşlar da askerleri alkışlayarak ve el sallayarak iskeleden uğurladı.

Hava Harbiyeli 4. sınıf öğrencileri 2. Ana Jet Üssü'nde başlangıç uçuşu ve değişik birliklerde staj eğitimi alacak. 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ise kamp süresince askeri eğitim, uçuş eğitimi ve duyuşsal alan eğitimleri gibi programlarda uygulamalı eğitim görecek. 6 hafta sürecek eğitim kampında 3'ü yabancı uyruklu, 21'i kadın olmak üzere toplam 950 öğrenci eğitim kampına katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.