Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay'da MHP'nin seçim aracına saldırı iddiası

Hatay'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde partiden birinci sırada aday olan Şefik Çirkin'in seçim aracına saldırı düzenlendiği iddiası nedeniyle kavga eden tarafları polis biber gazı kullanarak...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay'da MHP'nin seçim aracına saldırı iddiası
Hatay'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde partiden birinci sırada aday olan Şefik Çirkin'in seçim aracına saldırı düzenlendiği iddiası nedeniyle kavga eden tarafları polis biber gazı kullanarak ayırdı.

İddiaya göre MHP'ye ait seçim propaganda aracının önü Antakya merkezde yer alan Akasya Mahallesi'nde bir grup tarafından kesildi. Çıkan arbedede satırların kullanıldığını söyleyen MHP'li grup üyeleri, kendilerine saldıranların PKK sempatizanları olduğunu iddialarına ekledi. Olay yerine çok sayıda sivil polis, çevik kuvvet ekipleri, 2 TOMA ve 2 Şortland takviye edilirken olayın taraflarından 3 kişi polis tarafından ekip otolarına alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı. Seçim aracında herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Yaşananların ardından Cihan Haber Ajansı muhabirine kısa bir açıklama yapan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin saldırıyı "PKK sempatizanlarının yaptığı" yönündeki iddiayı yineleyerek "PKK Antakya'ya kadar indiyse yazık. Devlet PKK ile uğraşmayı bırakmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda ilerlemektedir. Şunu açıkça söylüyorum gerekirse devlet aradan çekilsin biz kendi aracımızı kendimiz korumayı biliriz. Kimseye eyvallahımız yok. Buradan herkese sesleniyorum. Ayaklarını denk alsınlar." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.