Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay'da 'Hz. Ali, Gadir Hum Bayramı' konferansı

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Gadir Hum Bayramı dolayısıyla düzenlenen '15. Hz. Ali - Gadir Hum Bayramı & Kardeşlik' Konferansı, Alevi vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansa CHP milletvekilleri Emine Ülker...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Gadir Hum Bayramı dolayısıyla düzenlenen '15. Hz. Ali - Gadir Hum Bayramı & Kardeşlik' Konferansı, Alevi vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansa CHP milletvekilleri Emine Ülker Tarhan ile Kamer Genç de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Yeral, İstanbul'a yapılacak olan 3. köprünün 'Yavuz Sultan Selim' olarak belirlenen isminin değiştirilmesini istediklerini, Mevlana Celalettin Rumi, Yunus Emre gibi isimlerin verilebileceğini söyledi ve ekledi: "Bu köprüye Alevileri katledenin adını vermeyin."

FBI patentli cemevi ve cami projesini kabul etmediklerini kaydeden Yeral, "Yüzyıllardır Hatay'da cami, sinagog, havra ve türbe yanyana durmaktadır. Bizim camilere bir kastımız yok. İsteğimiz, yapılacak projenin mimarının ABD olmamasıdır" dedi.

Konferansa onur konuğu olarak katılan CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği patlamanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı ziyareti için Türkiye'den ayrılmasını eleştirdi. Suriye'de yaşanan savaşa da değinen Tarhan, "Bize göre vatan savunması yoksa savaş cinayettir" dedi. Hükümetin açıkladığı Demokrasi Paketi'ne de eleştirel yaklaşan Tarhan, "Bu paket Türk ulusunu yok etme paketidir. Paketten amaç Güneydoğu'daki oy oranını artırmaktır" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise, "Batılı ülkeler son zamanlarda Şiileri daha farklı görmeye başladı. ABD'de bulunan ikiz kulelere gerçekleşen saldırıların faillerinin Sünni olduğunu ve bundan sonra gelişen olaylar zincirinde Şiilerin yer almadığını Batı da gördü" diye konuştu. Hükümeti, "emniyet kadrolarına El-Kaide ve Nusra taraflarını atamakla" suçlayan Genç, "Özellike Gezi olaylarında bu kişiler bilinçli olarak Alevi kökenli gençlerimizi hedef aldı. Ölümlerine neden oldu" iddialarında bulundu.

Konferansta ayrıca Irak Necef-i Eşref Ulemasından Seyyit İzzettin El-Hekim, Caferi lideri Selahattin Özgündüz, Alevi Vakıfları Federasyon Başkanı Doğan Bermek, Araştırmacı Yazar Kenan Çamurcu birer konuşma yaptı. Konuşmacılar özellike Demokratikleşme Paketi ve Gezi olaylarını değerlendirerek hükümete yüklendi. Gecede İran Azeri Ehl-i Beyt Korosu da sahne aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.