Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanenin merkezi soğutma sistemi yetersiz kaldı hastalar sıcaklardan bunaldı

Adana'da mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde bir hastanedeki merkezi soğutma sistemi yetersiz kalınca, hastalar zor durumda kaldı. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ilde Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hastanenin merkezi soğutma sistemi yetersiz kaldı hastalar sıcaklardan bunaldı
Adana'da mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde bir hastanedeki merkezi soğutma sistemi yetersiz kalınca, hastalar zor durumda kaldı. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aştığı ilde Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bazı servislerdeki merkezi soğutma sistemi çalışmama noktasına geldi. Genel Cerrahi Servisi’nde kimi hastalar serinlemek için vantilatör kullanmaya başladı. Yoğun sıcaklardan etkilenen kimi hastalar ise oda pencerelerini açarak rahatlamaya çalıştı.

Kasık fıtığı ameliyatı olan Mahmut Aydın, “İçeride durulacak gibi değil. Biraz esinti olsun diye, mecburen pencereleri açtık. Durumu yetkililere bildirdik. Ama ilgilenen yok. Devlet hastanesi böyle olur mu? Bir taraftan ağrılarımız, diğer yandan sıcaklarla güç durumda kaldık. Sorunun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

Üç günden beri hastanede olduğunu ifade eden 23 yaşındaki Diyadin Budak ise bir yakınının taburcu olması ile verdiği vantilatörle serinlediğini kaydetti. Merkezi soğutma sistemin bozuk olduğunu iddia eden Diyadin, “Kasık fıtığı ameliyatı oldum. Sıcaklardan bunaldık. Zaten ağrılarımız var. İçerisi biraz serin olsa rahatlarız. Akrabalarım taburcu olunca vantilatörü bize verdi.” diye konuştu.

Kurumda görev yapan sağlık personeli de merkezi sistemin yetersiz kaldığını doğruladı.

Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yetkilileri ise yüksek sıcaklar dolayı merkezi soğutma sisteminin desteklenmesi için talimat verdiklerini belirterek, hastaların bu yöndeki şikâyetlerini değerlendireceklerini ifade etti. Yetkililer, “Soğutma sistemi çalışıyor. Ayrıca klimalarla takviye ediliyor. Ancak yasak olmasına rağmen pencereler açılıyor. Bir odada yaklaşık 10'nu bulan hasta ve yakını sayısı ısıyı artırıyor. Tek veya iki kişilik odalarda aynı olumsuzluk söz konusu değil.” diyerek, bu konudaki eksikliklerin giderileceğini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.