Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Subaşı: Bir hukukçu olarak huzursuzum

Özgür medyaya 14 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyona ve gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik her kesimden tepkiler sürüyor. Demokrat Parti geleneğinin tanınan isimlerinden avukat Hasan Subaşı da son aylarda ülkede olup biteni bir...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür medyaya 14 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyona ve gazetecilerin gözaltına alınmasına yönelik her kesimden tepkiler sürüyor. Demokrat Parti geleneğinin tanınan isimlerinden avukat Hasan Subaşı da son aylarda ülkede olup biteni bir hukukçu olarak içine sindiremediğini söyledi.

Yaşananlar karşısında birçok hukukçu gibi kendisinin de huzursuz olduğunu dile getiren Subaşı, "Aylardır bir şeyler yaşanıyor, yargıda değişiklikler yapılıyor. Birtakım yasalar çıkartılıyor. Bunların iyi tartışıldığı kanaatinde değilim. Bir hukuk devletinin ilkeleriyle örtüştüğü kanaatinde değilim." dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerinin "Türkiye rüyası kabusa dönüyor." uyarısı yaptığına, Türkiye'ye yurt dışından önemli eleştiriler yöneltildiğine değinen Hasan Subaşı, eleştirilerin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Subaşı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir kargaşa olduğu, bir takım hukuki temellere oturtulmadığı, vicdanların sızlatıldığı kesin. Seferber olup yargıyı ve güvenirliği yeniden tesis etmeliyiz. O zaman güvenilir bir yargı doğrusu her olanın biteni ortaya çıkartır. Çok üzüntü verici."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.