Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Pulur son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hasan Pulur, son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasan Pulur son yolculuğuna uğurlandı

 

Türk basınının duayen isimlerinden duayen gazeteci Pulur, önceki gün organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
Pulur için ilk tören Milliyet gazetesi önünde düzenlendi. Daha sonra Levent’deki Afet Yolal Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan Hasan Pulur, Rumeli Hisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Pulur’un cenaze namazına, ailesi, sevenleri ve siyaset ile medya dünyasından çok sayıda ünlü sima katıldı. Oğlu Bülent Pulur, gelini Cemile Pulur ve torunları Cem Benjamin, Lal ve Su Pulur cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ: "TÜRK BASINI ÖKSÜZ KALDI"
Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bülent Pulur, “babası Hasan Pulur’un altı aydır tedavi gördüğünü belirterek, “6 aydır yoğun bakımdaydı. Ondan önce uzun süre evde yatar vaziyetteydi. Yine yazılarını yazmaya devam etti elinden geldiğince. Umarım huzura ermiştir. Mekanı cennet olmuştur” dedi.
Cenaze namazına katılanlar arasında yer alan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ise, Hasan Pulur’un ölümü ile Türk basınının öksüz kaldığını ifade ederek, “Hasan Pulur Türk basınının simge isimlerinden birisiydi. Onun kaybıyla basınımız biraz daha öksüz kaldı. Bütün basın camiasına başsağlığı diliyorum. Hasan Pulur Türk basın tarihine unutulmayacak simge olarak kalacak bir sisim olarak geçecek” şeklinde konuştu.

Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanlarından Mehmet Ağar da cenaze namazına katılanlar arasında yer aldı. Ağar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Benim yakınlığım emniyette genç şube müdürüydüm, o zamandan beri çok yakın çok sıcak ilişkilerimiz oldu. Kendisi de malum polis muhabiriydi. Dolaysıyla uzun zamanlar hem kendi tecrübelerini paylaştık, ağabeyliğini paylaştık, insanlıklarını paylaştık. Bir yerde de bizim mesleki yükselişimizde önemli bir yeri olan insanlardan biriydi” demekle yetindi.

ESKİ ADALET BAKANI TÜRK: 65 YILLIK ARKADAŞIMI KAYBETTİM"
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise, “65 yıllık arkadaşım” dediği Hasan Pulur’un Türk toplumunu kucaklayan bir yazar olduğunu vurguladı. Türk, “Hasan Pulur benim 65 yıllık arkadaşımdı. Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı olarak başlayan arkadaşlığımız, daha sonra da devam etti. Pulur, büyük bir şair, büyük bir yazar ve insanları seven, bütün Türk toplumunu kucaklayan bir insandı” ifadelerini kullandı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ise, genç gazetecilerin Hasan Pulur’dan öğreneceği çok şeyin olduğunu söyledi. Olcayto, “Gazeteciliğimizin önemli ustalarından biriydi. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin yönetiminde birlikte çalıştık. Gençlerini öğreneceği çok şey vardı Hasan Pulur’dan o da esirgemedi. Hem yönetici olarak, hem iyi bir kalem olarak güzel anılar bıraktı” dedi.
Cenaze namazında saf tutan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan ise, merhum gazeteci Hasan Pulur için, “Kalemini hiçbir zaman satmamış bir insandı. Bütün basın aleminin duayeniydi. Çok değerli bir ağabeyimizdi. Çok değerli bir aydınımızdı” açıklamasında bulundu.

AYDIN DOĞAN: "HOCAM NUR İÇİNDE YAT"
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan “hocam” dediği Pulur’un ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Doğan, “Evvela ben Hasan Pulur’a hoca derdim. Hoca nur içinde yatsın. Bab-ı Ali bir ustasını daha kaybetti. Yıldızlar teker teker gidiyor. Yerleri kolay kolay doldurulacak insanlar değildi” dedi.
Gazeteci-Yazar Tufan Türenç de “Yaşa falan bakmaz mevkiiye bakardı ve o mevkiye saygı gösterirdi, kurallara uyardı bunar başka adamlardı. Bugünkü Bab-ı Aliye bakıyorum çok çok başka yerlerde. Zaten o da yansıyor, okura da yansıyor, gazetelere de yansıyor. Allah rahmet eylesin. Yeri doldurulmayacak bir insandı Hasan ağabey” ifadelerine yer verdi..
Hasan Pulur’un cenazesi, kılınan namazın ardından Rumeli Hisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.