Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harmandar: Hakim maaşlarına zam adalete kötülüktür

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, hakim ve savcı ücretlerine bin 155 TL'lik zammı içeren 'Yargı Paketi'ni eleştirdi. Harmandar, "Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama adalete yapılacak en büyük kötülüktür." dedi.        Türk...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harmandar: Hakim maaşlarına zam adalete kötülüktür
Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, hakim ve savcı ücretlerine bin 155 TL'lik zammı içeren 'Yargı Paketi'ni eleştirdi. Harmandar, "Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama adalete yapılacak en büyük kötülüktür." dedi.
    
    Türk Büro Sen Şube Başkanı Harmandar, sendika binasında yargı paketi ve memur ücretleri konusunda basın toplantısı düzenledi. Harmandar, hakim ve savcı ücretlerinin Türkiye standartlarında yeterli olduğunu ifade etti. Bugün TBMM Adalet Komisyonu'nda hakim ve savcıların maaş zammı artışının görüşüleceğine işaret eden Harmandar, adalet teşkilatında çalışan 50 bin memurun unutulmamasını istedi. Hakim ve savcı ücretlerine yapılacak zammın, adalete olan güveni azaltacağına dikkat çeken Harmandar, "Yargıçlara yönelik ayrımcı bir uygulama, adalete yapılacak en büyük kötülüktür. Bu ayrımcılık anlayışı nedeniyle hakim ve savcılarımız itibar kaybına uğrayacaktır. Hükümet daha önce yaptığı 2 ayrı düzenleme ile hakim ve savcıların ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapmıştır. Ortalama hakim ücretleri 6 bin lira civarında. Bilindiği gibi adalet hizmeti verenler sadece yargıçlar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine kadar 50 bin adalet çalışanı bu ücret artışından yararlandırılmalıdır. Ülke insanına adalet sunmak için oluşturulan adalet bakanlığının, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapmasının adalet anlayışına yapılmış en büyük darbedir." dedi.

    "AKP SÖZÜNÜN ALTINDA KALDI"

    AK Parti'nin iktidarı döneminde memurların ekonomik olarak mağdur olduğunu kaydeden Harmandar, "Hükümet iktidara geldiğinde, 'Memuru enflasyon altında ezdirmeyeceğiz' sözünün altında kalmıştır. Memur enflasyon altında inlerken ve hayatlarını borçla idame ettirmeye çalışırken, ek zam talebimize neden kulak tıkanıyor." diye konuştu.

    Harmandar ayrıca 28 Ekim Salı günü Yakutiye ilçesi eski Hükümet Meydanı'nda kamu çalışanlarının bir araya gelerek hükümeti protesto etmeleri çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.