Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harabeye dönen Kobani’ye önce inşaatçılar girecek

Yaklaşık 5 aydır sıcak çatışmanın yaşandığı Kobani’de IŞİD’in püskürtülmesinin ardından harabeye dönen Kobani’nin yeniden inşası için kollar sıvandı. IŞİD ile PYD öncülüğündeki Kürt guruplar arasında Kobani’nin köylerde...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harabeye dönen Kobani’ye önce inşaatçılar girecek
Yaklaşık 5 aydır sıcak çatışmanın yaşandığı Kobani’de IŞİD’in püskürtülmesinin ardından harabeye dönen Kobani’nin yeniden inşası için kollar sıvandı. IŞİD ile PYD öncülüğündeki Kürt guruplar arasında Kobani’nin köylerde çatışma devam ederken Kobani yönetimi ilçe merkezinin onarım çalışmalarına başladı. Kentin yeniden inşası için bir komisyonun oluşturulduğu belirtildi. Kurulan komisyonla ilgili bilgi veren Kanton eş Başkanı Enver Müslim, “Bu komisyonumuz kenti gözlemleyecek, araştırmalar yapacak ve tespitlerde bulunacak. Bu komisyonumuz ayrıca uluslar arası alanda da iletişim halinde olacak” diye konuştu.
Kobani'nin inşası için yardım çağrısında da bulunan Müslim, Komisyonun bu konuda da görev alacağını belirterek, “Zafere ulaşan Kobani'ye yardımların yapılmasını umut ediyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları ve örgütlere de Kobani'nin inşasına yönelik destek çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu arada inşaatta çalışacak Kobanililerin kentlerine dönmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.