Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaçebi: 'Paralel' diyenlerin korkusu, yolsuzluklardan mahkum olmak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 'paralel' diyenlerin asıl korkusunun yolsuzluktan mahkum olmak olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Bu tamamen yolsuzluğun üstünü örtmek için uydurulmuş bir şeydir. Eğer paralel varsa...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamzaçebi: 'Paralel' diyenlerin korkusu, yolsuzluklardan mahkum olmak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 'paralel' diyenlerin asıl korkusunun yolsuzluktan mahkum olmak olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Bu tamamen yolsuzluğun üstünü örtmek için uydurulmuş bir şeydir. Eğer paralel varsa gel bunu anlat. Kim bunlar?" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beykoz CHP İlçe Başkanlığı’nda partiye katılımla ilgili rozet takma törenine katıldı. Hamzaçebi, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın 'paralel' vurgusana dikkat çeken Hamzaçebi, bunu, yolsuzluklar nedeniyle köşeye sıkışan iktidarın kendini koruma ve savunma hareketi olduğunu söyledi.

"Bu 'paralel', Sayın Erdoğan’ın dilinde, Sayın Davutoğlu’nun dilinde. Bu nasıl bir paralelse yıllarca beraber yaşamışlar ama fark etmemişler." diyen Hamzaçebi, şunları söyledi: "Şimdi 17 Aralık yolsuzluğu ortaya çıkınca 'paralel' diyor başka bir şey demiyor. Bu tamamen yolsuzluğun üstünü örtmek için uydurulmuş bir şeydir. Eğer paralel varsa gel bunu anlat. Kim bunlar? Beraber mücadele edelim. Bir dönem paralel yapı dediklerinle işbirliği yaptın. Ergenekon davası, Balyoz davası gibi hukuksuz davalarda, bu davaların avukatıyız' dedin ve yapılan hukuksuzlukları ifade ettik biz. O zaman 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diyorlardı iddialarımız karşısında. Şimdi çıkmışlar 'paralel' diyorlar. Onların korkusu 17 Aralık yolsuzluğundan mahkum olmaktır. Bunun için durmandan paralel diye saldırıyorlar."

Akif Hamzaçebi, Parlamento seçimlerinin erkene alınması konusunda ise "Erken seçim konusunda iktidar partisinin bizimle herhangi bir teması olmadı. Biz, ne zaman yapılırsa yapılsın seçime hazırız. Seçim en fazla bir, bir bucuk aylık bir süre önceye alınabilir. Ama Sayın Davutoğlu, böyle bir erkene almanın olmayacağını söyledi. Bizim için önemli değil hangi tarih olursa olsun hazırız, İyi bir yönetim ve dinamik bir kadroyla bölge toplantılarımızı yapıyoruz. İyi ve yeni bir programla seçmenimizin karşısına çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) CHP’yi dinlediği iddialarına da değinen Hamzaçebi, "Genel Başkanımız bir değerlendirme yaptı. Buna karşı Sayın Davutoğlu, 'CHP kendine baksın' türünde bir değerlendirmede bulundu. Sayın Davutoğlu siz Başbakansınız. Ana muhalefet partisinin genel başkanı ciddi bir iddiada bulunuyor. Size düşen bu iddiayı araştırmaktır. Sizi oraya getiren Sayın Erdoğan, zamanında Sayın Kılıçdaroğlu için ‘ Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyorum’ demişti. Böyle bir devleitn ve yönetimin başındasınız. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddiasını hiçe sayıyorlar." değerlendirmesinde bulundu. Hamzaçebi, konuşmasının sonunda İşçi Partisi’nden CHP’ye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.