Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamsi halde 1 liraya düştü

Karadeniz'de havaların düzelmesiyle denize açılan balıkçılar bol miktarda hamsiyle karaya dönünce halde kilo fiyatı 1 liraya, tezgahtaki fiyatı ise 2,5 liraya düştü. Balığın şu anda yoğun olarak Samsun ve Sinop açıklarında avlandığını...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamsi halde 1 liraya düştü
Karadeniz'de havaların düzelmesiyle denize açılan balıkçılar bol miktarda hamsiyle karaya dönünce halde kilo fiyatı 1 liraya, tezgahtaki fiyatı ise 2,5 liraya düştü.

Balığın şu anda yoğun olarak Samsun ve Sinop açıklarında avlandığını belirten Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, başından beri hamsinin bu sene bol olacağını söylediklerini ve tutulan hamsinin bunu ispatladığını söyledi. Havalar bu şekilde iyi gitmesi halinde tezgahta balığın daha da bol olacağını vurgulayan Kıyak, "Hamsi bolluğunun önümüzdeki günlerde de devam etmesini bekliyoruz. Palamuttan umduğunu bulamayan balıkçıların yüzü hamsiyle gülüyor. Hamsinin teknedeki kasa fiyatı bugün için 15 liraya kadar düşmüş durumda. Kilogramı 1 liraya geliyor. Vatandaşlarımız gribe, nezleye karşı bol bol hamsi yesinler." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.