Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk otobüsü dehşeti kamerada

Pendik'te kontrolden çıkan çift katlı özel bir halk otobüsünün karşı şeride geçtikten sonra yaşattığı dehşet dakikaları kameralar tarafından görüntülendi. Otobüsün yoldan çıkması ve kaldırıma çıkarak bir işyerinin önündeki...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halk otobüsü dehşeti kamerada
Pendik'te kontrolden çıkan çift katlı özel bir halk otobüsünün karşı şeride geçtikten sonra yaşattığı dehşet dakikaları kameralar tarafından görüntülendi. Otobüsün yoldan çıkması ve kaldırıma çıkarak bir işyerinin önündeki duvara çarpması saniye saniye görüntülendi. Facianın eşiğinden dönülen kaza sırasında kaldığımda yürüyen bir kadın ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yürekleri ağza getiren kaza sabah saatlerinde Doğu Mahallesi, Aydınlı Yolu Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre Kadıköy'den Kaynarca'ya yolcu taşıyan Ömer Gökçe'nin kullandığı 34 TE 7841 plakalı çift katlı otobüsün gaz pedalı takılı kaldı. Frene basan sürücü Ömer Gökçe, duramayacağını anlayınca direksiyonu sola çevirdi. Bu sırada karşı şeride geçen halk otobüsü önündeki her şeyi altına alarak kaldırıma doğru sürüklendi. Kaldırımı da geçen otobüs bir inşaat şirketinin giriş kapısına daha sonra da sokak girişindeki duvara çarparak durabildi.

YOLCU OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Bu arada kazanın sabah saatlerinde olması ve otobüste yolcu bulunmaması facia yaşanmasını engelledi. Otobüs sürücüsü Ömer Gökçe ise kendisini dışarıya atmak isterken hidrolik kapı arasında sıkışarak ağır yaralandı. Gürültü üzerine dışarıya koşan vatandaşlar hemen yaralının yardımına koştu. Vatandaşların çabaları sıkışan sürücüyü kurtarmaya yetmeyince itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa sürede gelen kurtarma ekipleri yaklaşık 10 dakika süren çalışmalardan sonra yaralıyı sıkıştığı yerden çıkardı. Yere yatırılan sürücü daha sonra gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu arada ambulansın geç kaldığını iddia eden çevredeki vatandaşlar ile sağlık ekipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmayı araya giren polis ekipleri sonlandırdı. Görgü tanıkları otobüsün büyük bir hızla yoldan çıkarak kaldırıma çıktığını söyledi. Olay sırasında balkonda olduğunu söyleyen bir kadın, "Büyük bir gürültüyle geldiğini gördüm. Aniden duvara çarptı. Kaldırımda kimse yoktu. Sadece şoförü yaralandı. Ambulansla hastaneye götürdüler." dedi. Başka bir görgü tanığı ise şoförün alkollü olduğunu iddia etti.

SANİYE FARKIYLA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Bu arada kaldırımda yürüyen bir kadın saniye farkıyla ölümden döndü. Markete gitmek isterken aniden otobüsün üzerine doğru geldiğini gören talihsiz kadın kaçarak uzaklaşmaya çalıştı. Büyük bir gürültüyle kaldırıma çıkan otobüsün altında kalmaktan saniyeler farkıyla kurtulan kadın kısa süreli şok yaşadı. Bir süre sonra üzerindeki şaşkınlığı atan ismi açıklanmayan kadın daha sonra panik içinde olay yerine gitti.

DEHŞET DAKİKALARI GÖRÜNTÜLENDİ

Çift katlı özel halk otobüsünün karşı şeride geçmesi ile kaldırımda yaşattığı korku dolu anlar bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde otobüsün aniden yoldan çıkması ve kaldırıma doğru gitmesi net bir şekilde görülüyor. Kayıtlarda ayrıca kaldırım üzerinde yürüyen kadının nasıl saniyeler farkıyla ölümden döndüğü ve yaşanan panik anbean görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.