Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Korosu, ilk konserini Cumhuriyet için verdi

Cumhuriyetin 90. yıl nedeniyle oluşturular Halk Korosu, Cumhuriyet Haftası içindeki ilk konserini, Ankara Anıtkabir karşısındaki Anıtpark'ta toplanarak verdi. Yaşlı, geçen, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan kalabalık, hep birlikte marşlar...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halk Korosu, ilk konserini Cumhuriyet için verdi
Cumhuriyetin 90. yıl nedeniyle oluşturular Halk Korosu, Cumhuriyet Haftası içindeki ilk konserini, Ankara Anıtkabir karşısındaki Anıtpark'ta toplanarak verdi. Yaşlı, geçen, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan kalabalık, hep birlikte marşlar ve türküler söyledi. "Cumhuriyetin Temeli Kültürdür" temasıyla 2008 yılında yola çıkan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden oluşturulan Cumhuriyet koroları, vatandaşların da katılımıyla Anıtkabir karşısındaki Anıtpark'ta bir araya geldi.

TOBAV koordinasyonunda Allegria Korosu, Kavaklıderem Derneği, MÜZED ve Sevda Cenap And Vakfı'nca organize edilen etkinlikte şef İbrahim Yazıcı yönetiminde amatör ve profesyonel tüm katılımcı, müzisyen ve sanatçılar, halkla birlikte marşlar ve türküler seslendirdi. Ücretsiz ve isteyen herkesin katılabildiği etkinlikte, korolar ile halk hep bir ağızdan; İstiklal Marşı, Gençlik Marşı, Vatan (Mülkiye Marşı), İleri, İzmir'in Dağlarında, Dumlupınar, Bayrağım, Sakarya, Atam, Cumhuriyet, Ata'mız (İzindeyiz), Atatürkçüyüz, Biz Atatürk Gençleriyiz, 10.Yıl Marşı okudu. Yine hep birlikte; İç Anadolu'dan Çarşıya Vardım (Kayseri), Karadeniz'den Karadeniz Türküsü, Akdeniz'den Silifke'nin Yoğurdu (İçel), Doğu Anadolu'dan Ağrı Dağından Uçtum (Ağrı), İç Anadolu'dan Ankara Türküsü seslendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.