Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halı sahanın yerine ne yapılacağına referandumla karar verildi

Ankara'nın Çiğdem Mahallesinde Çankaya Belediyesi’ne ait halı sahanın yerine ne yapılacağına mahalle sakinleri, referandumla karar verdi. Oy verme yaşı 12 ve üstü olarak belirlenen referandumda çok sayıda çocuk da ilk defa oy kullanma heyecanı...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halı sahanın yerine ne yapılacağına referandumla karar verildi
Ankara'nın Çiğdem Mahallesinde Çankaya Belediyesi’ne ait halı sahanın yerine ne yapılacağına mahalle sakinleri, referandumla karar verdi. Oy verme yaşı 12 ve üstü olarak belirlenen referandumda çok sayıda çocuk da ilk defa oy kullanma heyecanı yaşadı.

Mahalle muhtarlığı önünde gerçekleştirilen oy kullanma işlemine bin 648 kişi katıldı. 19 oyun geçersiz olduğu oylama sonucunda 1531 mahalle sakini halı sahanın yerine park ve sosyal tesis yapılması yönünde karar verdi. Referandumda 98 kişi ise halı sahanın olduğu gibi kalması yönünde oy kullandı.

Yerel seçim öncesi mahalleyi ziyaret eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gelen şikayet ve öneriler üzerine, seçilmesi durumunda mahallede bulunan halı saha tesislerinin kaderini, düzenlenecek bir referandumla halkın belirleyeceği sözünü vermişti. O söz doğrultusunda imara ve hukuksal prosedürlere yönelik altyapı çalışmalarını tamamlayan Çankaya Belediyesi, 1 Mart Pazar günü sandık kurarak konuyu mahalle sakinlerine sordu. Referandumda mahalle halkı, "halı saha kalsın" ya da "park ve sosyal tesis olarak yeniden düzenlensin" seçeneklerinin yer aldığı oy pusulalarında tercihlerinin üzerine çarpı atarak iradelerini ortaya koydu.

Bin 648 kişinin katıldığı ve oy verme yaşı 12 ve üstü olarak belirlenen referandumda 1531 mahalle sakini halı sahanın yerine park ve sosyal tesis yapılmasını istedi. 98 kişi ise halı sahanın olduğu gibi kalması yönünde oy kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.