Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Habur’da araç şoförlerinden sollama tepkisi

Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a yük taşıyan araç sürücüleri, kendileri sırada olduğu halde sonradan gelip ön sıraya giren sollamacı şoförlere tepki gösterdi. Irak tarafından hiçbir zaman sollamanın yapıldığını ifade...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Habur’da araç şoförlerinden sollama tepkisi
Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a yük taşıyan araç sürücüleri, kendileri sırada olduğu halde sonradan gelip ön sıraya giren sollamacı şoförlere tepki gösterdi. Irak tarafından hiçbir zaman sollamanın yapıldığını ifade eden şoförler, Türkiye tarafında çok sıkıntı çektiklerini dile getiriyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda yine kuyruk oluştu. Tarihi İpek Yolu üzerinden Kuzey Irak’a yük taşıyan sürücüler, Habur Sınır Kapısı üzerinden geçmeye devam ediyor. Ancak bugün Habur önünde bir yığılma yaşandı. Bazı araç şoförlerinin de tepki gösterdiği yığılmanın sebebi, sonradan gelip en ön sıraya giren araçlar yüzünden olduğu ortaya çıktı. Habur’un giriş çıkışlarında herhangi bir sorun olmadığı bildirilirken, Habur önünde sollamacılar yüzünden uzun kuyruk oluştu. Sollama yapanlara tepki gösteren bazı sürücüler, Irak tarafından böyle bir şeyin hayatta olamayacağını, sadece Türkiye tarafında olduğunu ifade ediyor. Sollamalardan dolayı uzun kuyruklar oluştuğunu vurgulayan şoförler, yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını istedi.

Şoförler, bazı araçların sollama yaptıklarını ve bu yüzden uzun zaman kuyruklarda beklediklerini söyledi. Araç kuyruğunda bekleyen şoförlerden Yılmaz Duran, “İki gündür kuyruklarda bekliyoruz. Irak’a yük taşmak için buralara geldik. Ancak kuyruklar yüzünden sınır kapısına bir türlü varamıyoruz. Burada beklememize rağmen bazı araçlar bizleri sollayıp önümüze geçiyorlar. Bize büyük haksızlıklar yapılıyor. Bu haksızlıklar sadece Türkiye tarafında var. Irak tarafından bir araç asla sollama yapamaz. Yapsa çok büyük ceza alır. Bir de burada hırsızlık sorunu var. Hırsızlar arabamıza girip istediklerini alıyorlar. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” dedi. Şoförlerden Yılmaz Kıvan da 2 gündür kuyruklarda olduğunu ve çok sıkıntılar çektiklerini söyledi. Hırsızlar yüzünden bir an bile araçlarından ayrılmadığını dile getiren Kıvan, sollama olaylarının çok yaşandığını ve yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, Habur Sınır Kapısı’nda araç giriş ve çıkışların her gün arttığını söyledi. Günde yaklaşık 5 bin 500 aracın giriş çıkış yaptığını ifade eden Bayraktar, bütün peronların vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi. Eskiden Irak tarafında şoförlerin 10 gün beklediğini ifade Bayraktar, “Bugün sayısını 4’e indirdik. Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar. Bu da araç yoğunluğuna neden oluyor bazen. Ancak Habur’un seviyesini en üst dereceye çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.