Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik kameralarıyla korunan çöp evden onlarca gelinlik çıktı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, daha önce 5 kez boşaltılan iki katlı çöp evden 5 kamyon daha çöp çıkartıldı. Güvenlik kameraları bulunan ve encümen kararıyla boşaltılan evden onlarca gelinliğin çıkması görevlileri şaşırttı....

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik kameralarıyla korunan çöp evden onlarca gelinlik çıktı
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, daha önce 5 kez boşaltılan iki katlı çöp evden 5 kamyon daha çöp çıkartıldı. Güvenlik kameraları bulunan ve encümen kararıyla boşaltılan evden onlarca gelinliğin çıkması görevlileri şaşırttı. Evin bodrumunda bulunan köpek ve kediler de veteriner yardımıyla dışarı çıkartılıp barınağa götürüldü.

Yenigün Mahallesi Büyük Çıkmaz Sokak'ta bulunan Lütfiye Çakır (48) isimli kadının yaşadığı iki katlı çöp evden rahatsız olan vatandaşlar, belediyeye şikayette bulundu. Daha önce de 5 kez boşaltılan evdeki çöplerin alınması için Adapazarı Belediyesi Meclisi'nden karar çıktı.
Bunun üzerine belediyeye bağlı zabıta, temizlik ve veteriner ekipleri, polisin de desteğiyle eve geldi. Evde kimse bulunmazken polisin yardımıyla evin kapıları açıldı. Belediye ekipleri, evden 5 kamyon dolusu sokaktan ve çöpten toplanarak biriktirilmiş eski ev ve giyim eşyası çıkardı.

Evden çıkartılan çöpler, bir iş makinası yardımıyla kamyonlara yüklendi. Evin 3 odasından ise onlarca gelinlik ve nişanlık çıktı. Bir odanın da süslendiği görüldü. Ayrıca, evin bodrum katında beslenen iki sokak köpeği ve iki kedi de veteriner hekimin yardımıyla görevliler tarafından çıkartıldı. Çöp boşaltma işlemi sırasında maske takarak kokudan etkilenmemeye çalışan belediye görevlileri, zaman zaman zor anlar yaşadı.
24 yılda 5. kez operasyon düzenlenen evin dışının güvenlik kamerasıyla izlenmesi dikkat çekti. Söz konusu evden daha önceki baskınlarda da kamyonlar dolusu çöp çıkartılmıştı. Çöplerin boşaltılıp etrafın temizlenmesinin ardından evin içi ve çevresi ilaçlandı.

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, evin, encümen kararı ile boşaltıldığını belirterek, "Mahalle halkı buradan geçerken ağzını kapatarak geçiyordu. Bu sorunu bugünkü çalışmayla ortadan kaldırdık. Evi tamamen boşalttıktan sonra dezenfekte ederek gerekli dış bakımını yapacağız. Buradan aldığımız köpekleri belediyemizin Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ne götürdük. Orada sağlık kontrollerinden geçirilerek aşıları yapılacak. Ev sahibi Lütfiye Çakır’ı da sosyal hayata kazandırmak için uğraş vereceğiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.