Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvence Der Başkanı Kaya: Güvence hesabı vatandaşa eksik bilgiler veriyor

İnsan Hakları ve Güvence Hesabı Mağdurları Dayanışma Derneği (Güvence Der) Başkanı Bekir Kaya, Güvence Hesabı'nın kuruluş amacına aykırı hareket ettiğini belirtti. Bekir Kaya, "Güvence Hesabı halkı bilinçlendirmek istiyorsa hem ödediklerini...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnsan Hakları ve Güvence Hesabı Mağdurları Dayanışma Derneği (Güvence Der) Başkanı Bekir Kaya, Güvence Hesabı'nın kuruluş amacına aykırı hareket ettiğini belirtti. Bekir Kaya, "Güvence Hesabı halkı bilinçlendirmek istiyorsa hem ödediklerini hem de gelirlerini ve hesapta biriken tutarları anlatsın vatandaşı doğru bilgilendirsin. Kamuoyunun dikkatini aracılara çekerek kendi kusurlarını saklamak boşuna bir uğraştır." dedi.

    5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu ile kurulmuş ve Türkiye Sigortalar Birliğine bağlanmış olan Güvence Hesabı'nın vatandaşları eksik bilgilendirdiğine dikkat çeken Güvence Der Başkanı Bekir Kaya, kazazedelerin mağduriyetini gidermek için kurulan kuruluşun tam tersi ile hareket ederek kazazedeleri mağdur ettiğini söyledi. Kaya, "Güvence Hesabı'nın hesap verme zorunluluğu kanuni bir zorunluluktur. Oysa kurum ne kasasında biriken para miktarında nede yıllık gelirleri noktasında hiç kimseye bilgi vermemektedir. Bu hususları merak edenler kurumu arayarak sorabilirler. Gelirlerini sır gibi saklamaktadır." diye konuştu.

    Güvence Hesabı'nın hem ödediklerini hem de gelirlerini ve hesapta biriken tutarları kamuoyu ile paylaşması gerektiğine değinen Kaya, kurumun hatalı ödemeler yaparak vatandaşı mağdur ettiğini savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.