Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güngören patlaması mağduru aileler cezayı az buldu

Güngören’de 17 kişi ve bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin dava karara bağlandı. Mahkeme, 2 sanığın 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 1283 yıl hapisle cezalandırıldı. Ancak patlamada...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güngören patlaması mağduru aileler cezayı az buldu
Güngören’de 17 kişi ve bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin dava karara bağlandı. Mahkeme, 2 sanığın 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 1283 yıl hapisle cezalandırıldı. Ancak patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları diğer sanıklara verilen cezaları az buldu.

Güngören’de 18 Temmuz 2008 tarihinde Menderes Caddesi'nde iki ayrı bombanın patlaması sonucu biri doğmamış bebek 18 kişi hayatını kaybetmiş, 154 kişi de yaralanmıştı. 9 sanığın yargılandığı davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, 2 sanık hakkında 18 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Ancak patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları diğer sanıkları verilen cezaları az buldu. Patlamanın yaşandığı cadde de üzerinde hayatını kaybedenlerin adının yazılı olduğu anıtın önünde bir araya ailelere mahkeme kararını siyah çelenkle protesto etti. Diğer sanıklarında en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen aileler davayı temyiz edeceklerini söyledi.

Yakınlarını kaybedenler adına konuşan avukat Yusuf Şenel, yargılama sonucunda sanıklar suçlu bulunduğunu ancak sadece 2 sanığın ağır cezalar aldığını söyledi. Avukat Şenel, “Diğer sanıklara fazla ceza verilmemiştir. Bu yönüyle kararı beğenmiyoruz. Biz de kararı temyiz incelemesine götüreceğiz.” diye konuştu.

Patlamada ölen Hayrettin Güler’in eşi Bengü Güler ise, diğer aileler gibi kararın kendilerini çok sevindirmediğini ifade etti. Bu şekilde bir sonuç beklemediklerini kaydeden Güler, “Diğer sanıklarında aynı şekilde suçlu olduklarına inanıyorum. Adaletin bir şekilde, onlara bir cevap vermesini istiyoruz. Bizleri artık sevindirmeleri gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Aileler daha sonra yanlarında getirdikleri siyah çelengi yakınlarını kaybettikleri alanda yapılan anıta bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.