Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneş enerjisiyle ışıklandırılan Hasankeyf'in eşsiz manzarası terastan izlenecek

Seyir Alanı Düzenleme Projesi kapsamında gece ışıklandırılması tamamlanan Antikkent Hasankeyf'e seyir terası yapılıyor. Gece aydınlatmasının tamamı güneş enerjisi ile karşılanan Antikkentte yerli ve yabancı turistler rengarenk ışıklarla...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş enerjisiyle ışıklandırılan Hasankeyf'in eşsiz manzarası terastan izlenecek
Seyir Alanı Düzenleme Projesi kapsamında gece ışıklandırılması tamamlanan Antikkent Hasankeyf'e seyir terası yapılıyor. Gece aydınlatmasının tamamı güneş enerjisi ile karşılanan Antikkentte yerli ve yabancı turistler rengarenk ışıklarla aydınlatılan tarihi kentin Dicle'nin suyu ile bütünleşen eşsiz güzelliğini terasta oturup izleyebilecek.

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf'te seyir alanı yapılıyor. Hasankeyf Kaymakamlığınca hazırlanan "Seyir Alanı Düzenleme Projesi" kapsamında yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Dicle kenarında yapılan seyir terası 450 metrekarelik alana sahip. Üst kısmında ahşapla kaplanacak 6 basamağa aynı anda 500 ziyaretçi oturabilecek. Hasankeyf girişinde köprü başında yapılan terastan, Hasankeyf'in başka hiçbir yerden bu kadar güzel göremeyen büyüleyici manzarası, devasa yükseklikteki yekpare taş kale, eski köprü, büyük saray, darphane, minareler, mağaralar, eski çarşı ve selahiye bahçeleri bile görülebilecek.

Bu çalışmanın ardından Hasankeyf'e ziyaretçi sayısının artacağını belirten esnaflar, "Daha önce akşamları Hasankeyf'e geldiğimiz zaman sadece karanlıkla karşılaşıyorduk. Proje kapsamında daha önce Hasankeyf'teki kale, minareler, mağaralar, Zeynel Bey Türbesi ve İmam Abdullah Türbesi'nin ışıklandırılması yapıldı. Daha önce akşamları Hasankeyf'e gelmek cazip görülmezken, ışıklandırma ve seyir alanının tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.