Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı Taştan: Yaşananlar vicdanları kanatıyor

Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan medya ve demokrasiye darbe operasyonu kapsamında gözaltına alma ve sorgulamaların yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki hukuksuzluklara ‘yaşananlar hukuk adına vicdanları...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan medya ve demokrasiye darbe operasyonu kapsamında gözaltına alma ve sorgulamaların yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki hukuksuzluklara ‘yaşananlar hukuk adına vicdanları kanatıyor’ şeklinde tepki gösterdi.

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu şahısların gözaltına alma ve sorgulanmalarıyla ilgili yaşanan hukuksuzlukların ülkeyi gülünç duruma düşürdüğünü söyleyen Taştan, "Gözaltındaki şahıslar öncelikle bir insan olarak değerlendirilmeli. Kim olursa olsun 82 saat gözaltı süresi vahim bir durum. Bu insanlar 82 saat süren bir yorgunluktan sonra ifadesi alınıyor. İnsanları psikolojik olarak yoruyorsunuz, sonra ifade alıyorsunuz. İfadeyi de savcı mı aldı bilemiyorum. CMK’da böyle bir uygulama yok. Bu usulen uygun değil. Ortadoğu ülkelerinde uygulanan demokrasi ile diktatörlük arasında kalmış hukuk sistemiyle adalet olmaz. Yaşananlar ülkemizi dünyaya gülünç duruma düşürüyor. İnsan hak ve özgürlüklerinin ifadesi basın özgürlüğü ve demokrasidir." dedi.

Avukatlara yapılan kısıtlamanın hiçbir izahının olmadığını kaydeden Taştan, "Suçlanan kişi ya da avukatının neyle suçlandığını bilmesi en doğal hakkıdır. Herhangi bir şekilde avukatın dosyaya bakamaması hukuk adına vicdanları kanatıyor. Bunlar dikta rejimlerde yapılan uygulamalardır. Türkiye bir aşiret, bir kabile devleti değil. Hukuk herkese lazım. Yapılanları yanlış buluyorum." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.